Vastgesteld bestemmingsplan Woongebied 2016

Logo Sliedrecht

Het voorliggende bestemmingsplan omvat het samenvoegen van een groot aantal bestemmingsplannen voor het woongebied van Sliedrecht tot één bestemmingsplan 'Woongebied 2016'. Op enkele straten na bevinden alle woongebieden zich na vaststelling van dit bestemmingsplan binnen één bestemmingsplan. Het nieuwe bestemmingsplan Woongebied 2016 is conserverend van aard. Dit betekent dat er geen nieuwe ontwikkelingen in worden opgenomen.

 

Ter inzage

Vanaf donderdag 4 februari 2016 ligt het vastgestelde bestemmingsplan Woongebied 2016 ter inzage. Gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 16 maart 2016 kunt u het plan inzien. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan op een tweetal manieren raadplegen: • Op het gemeentekantoor, Industrieweg 11. • Op www.ruimtelijkeplannen.nl via het tabblad ‘Een plan bekijken’ → ‘Bestemmingsplannen’ (identificatienummer:NL.IMRO.0610.bp00Woongebiedh2-3001). • Op de website onder Home › Wonen en leefomgeving › Ruimtelijke plannen › Ruimtelijke plannen in Sliedrecht.

 

Mogelijkheid instellen beroep

De gemeenteraad heeft op 26 januari 2016 het bestemmingsplan Woongebied 2016 (NL.IMRO.0610.bp00Woongebiedh2-3001) gewijzigd vastgesteld. Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan is een aantal wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het “Notitie zienswijzen en wijzigingen”. Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan tijdens de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en door een ieder tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp. Beroep wordt ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.  

 

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het mogelijk de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij een dergelijk verzoek wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Nadere informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met team VROM telefoon (0184) 495 956.

 

Naar boven