Ontwerpbestemmingsplan “Driebergsestraatweg 63-65 in Doorn” gemeente Utrechtse Heuvelrug

Logo Utrechtse Heuvelrug

Het ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 21 oktober 2016 gedurende zes weken (tot en met 01 december 2016) het ontwerpbestemmingsplan “Driebergsestraatweg 63-65, Doorn” en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen (identificatienummer: NL.IMRO.1581.DOOdriebergsstrtwg-ON01).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het ontwerpbestemmingsplan beoogt de gronden van de voormalige Buitenplaats Oudeweg, gelegen aan de Driebergsestraatweg 63 en 65 in Doorn een woonbestemming te geven, waarbij de villa ook de bestaande maatschappelijk functie behoudt. Daarnaast zullen negen vrijstaande woningen mogelijk worden gemaakt op het terrein achter de villa. Er vindt zorgvuldige landschappelijk inpassing plaats. De restanten van de voormalige parkaanleg, de vijver en het omliggende bosperceel worden zoveel mogelijk beschermd. Er zal geen exploitatieplan worden vastgesteld omdat kostenverhaal is verzekerd middels een anterieure overeenkomst.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage.

U kunt het plan ook inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn tijdens de openingsuren.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder een zienswijze, naar keuze schriftelijk (waar de voorkeur naar uitgaat) of mondeling maar niet per email, indienen bij de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn, met vermelding van het onderwerp: “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Driebergsestraatweg 63-65 Doorn”.

Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen verzoeken wij u vóór 25 november 2016 contact op te nemen met Geke Veenstra van het team Omgevingsontwikkeling van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, via 0343 56 56 00.

Naar boven