Ontwerp bestemmingsplan Hotel Akersloot

Logo Castricum

Burgemeester en wethouders van Castricum hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Hotel Akersloot’, gelegen aan de Geesterweg 1a te Akersloot (hotel Van der Valk). Voordat het bestemmingsplan ter vaststelling wordt aangeboden aan de raad, wordt een ieder in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van het ontwerpbestemmingsplan.

Het bestemmingsplan voorziet in een beperkte uitbreiding van het bouwvlak aan de westzijde. Daarnaast worden de gebruiksvoorschriften van het huidige hotelterrein verruimd, zodat ook een casino mogelijk wordt. Het perceel tussen het hotelterrein en de A9 krijgt de bestemming Natuur met recreatief medegebruik. Een stuk grond aan de noordzijde van het hotelterrein krijgt de bestemming Natuur, zonder recreatief medegebruik. Daarnaast zijn er met de provincie afspraken gemaakt over natuurcompensatie.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 4 februari t/m 16 maart 2016 ter inzage in het gemeentehuis van Castricum. Tevens is het plan te raadplegen op de www.castricum.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0383.BPA16Geesterweg1a-ON01.

Zienswijze

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad (Postbus 1301, 1900 BH Castricum), onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Hotel Akersloot’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze (op afspraak) en voor meer informatie: dhr. R. van den Haak, afdeling Ontwikkeling, tel. 14 0251.

Burgemeester en wethouders van Castricum,

3 februari 2016

Naar boven