RECTIFICATIE: Ontwerp bestemmingsplan en ontwerp-milieueffectrapportage ‘Bedrijvenpark H2O’ (plandeel Hattem)

Logo Hattem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hattem maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Bedrijvenpark H2O’ en de ‘ontwerp-planMER’ (plandeel Hattem) met de daarbij behorende stukken en het hierop betrekking hebbende ontwerpbesluit met ingang van woensdag 19 oktober 2016 gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Doel van het bestemmingsplan

De gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek (H2O) werken aan de ontwikkeling van een gezamenlijk bedrijvenpark H2O. Het bedrijvenpark ligt op het grondgebied van de gemeenten Oldebroek en Hattem. De A50 snijdt het plangebied in een zuidelijk en een noordelijk deel. Het zuidelijke plandeel Oldebroek wordt begrensd door de A28 aan de noordwestzijde, de A50 aan de noordoostzijde, de gronden achter de Zuiderzeestraatweg aan de zuidoostzijde en het bedrijventerrein ten noorden van de kern Wezep aan de westzijde. Het plangebied van Hattem omvat de gronden welke grotendeels zijn gesitueerd tussen de rijkswegen A28 en A50, Oostersedijk en Zuiderzeestraatweg.

 

 

Door de economische omstandigheden en tegenvallende kavelverkoop heeft er een heroriëntatie op de positie van het bedrijvenpark plaatsgevonden. Op basis van marktonderzoek is door de betrokken gemeenteraden een Vernieuwd Perspectief vastgesteld. Het Vernieuwd Perspectief vormt de aanleiding voor het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor dit bedrijvenpark.

 

In verband hiermee voorziet het nieuwe bestemmingsplan in een planologisch en juridisch kader voor de vestiging van grootschalige logistieke en transportbedrijven en ook hogere milieucategorie-bedrijven. Dit om beter aan te kunnen sluiten bij de vraag vanuit de markt. Bij het aanpassen van de milieuzonering en bouwhoogten is zoveel mogelijk rekening gehouden met de woon- en leefomgeving Hattemerbroek en omgeving.

 

Daarnaast is het opstellen van de nieuw bestemmingsplan voor het bedrijvenpark ingegeven door de actualisatie- en digitaliseringsplicht uit de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Bestemmingsplannen moeten op grond van de Wro eens in de 10 jaar worden geactualiseerd.

 

Ontwerp-milieueffectrapportage (ontwerp-m.e.r.)

In het kader van het nieuwe bestemmingsplan is het opstellen van een Milieueffectrapportage verplicht, omdat het bestemmingsplan het kader vormt voor activiteiten waarvoor een milieueffectrapport (m.e.r.) moet worden opgesteld of waarvoor moet worden beoordeeld of een m.e.r. noodzakelijk is (m.e.r.-beoordeling). In het m.e.r. wordt voor alle milieuaspecten de mogelijke ontwikkeling vergeleken met de referentiesituatie. De milieueffecten van deze mogelijke ontwikkeling worden beschreven, zodat de milieubelangen een volwaardige plek hebben bij de besluitvorming voor deze ruimtelijke ontwikkeling.

 

Een nadere toelichting op het m.e.r., de inhoud ervan en de uitgangspunten voor het bestemmingsplan zijn verder beschreven in hoofdstuk 5 van de toelichting van het bestemmingsplan. De ontwerp-m.e.r. is een bijlage behorende bij het ontwerpbestemmingsplan en ligt tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

 

In de ontwerp-m.e.r. is de verplaatsing van de op- en afrit van de A28 meegenomen. De nieuwe aansluiting is op zichzelf niet m.e.r. (beoordelings)-plichtig, omdat het onder de drempelwaarden voor de aanpassing van snelwegen blijft.

 

Plandeel Hattem

 

 

Inzage

De betreffende stukken liggen vanaf woensdag 19 oktober 2016, gedurende zes weken (tot en met dinsdag 24 november 2016), op afspraak ter inzage in het stadhuis. U kunt een afspraak maken via www.hattem.nl/afspraak of via (038) 443 16 16.

 

Het ontwerp bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/index onder ‘bronhouder’ Hattem. Op http://www.hattem.nl kan het plan in PDF worden ingezien.

 

Zienswijze indienen

Gedurende de periode van de terinzagelegging kan een ieder schriftelijk een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad van Hattem, Postbus 93, 8050 AB Hattem. Ook bestaat de mogelijkheid om een zienswijze mondeling naar voren te brengen. U kunt hiervoor een afspraak maken met de heer M. ter Braak of de heer J. Immerzeel van de gemeente Hattem via (038) 443 16 16.

 

Plandeel Oldebroek

 

 

Voor het plandeel Oldebroek wordt eveneens een ontwerpbestemmingsplan en ontwerp-m.e.r. in procedure gebracht. De desbetreffende stukken liggen met ingang van woensdag 19 oktober 2016 gedurende zes weken (tot en met dinsdag 29 november 2016) op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur ter inzage in het gemeentehuis van Oldebroek. Ook deze stukken kunt u digitaal raadplegen via http://www.oldebroek.nl en https://www.ruimtelijkeplannen.nl/index onder ‘bronhouoder’ Oldebroek. Gedurende de periode van de terinzagelegging kan een ieder schriftelijk een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad van Oldebroek, Postbus 2, 8096 CP, Oldebroek. Voor informatie over dit plandeel kunt u contact opnemen met de heer G. Visscher van de gemeente Oldebroek via telefoonnummer: 14 0525.

 

Hattem, 18 oktober 2016

 

Burgemeester en wethouders van Hattem

Naar boven