1e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel

Logo Uden

College van gemeente Uden,

19 oktober 2016, nr. 2016-211

 

Burgemeester en wethouders van Uden maken ingevolge artikel 3:32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend gemaakt dat voor het bedrijf aan de Zeelandsedijk 28-30a, met toepassing van een coördinatiebesluit in de zin van de Wro, de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

 

Raadsbesluit 6 oktober 2016:

  • 1.

    In te stemmen met het ‘Zienswijzenrapport 1e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel, NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01

  • 2.

    Het bestemmingsplan ‘1e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel, met Idn NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01, ongewijzigd vast te stellen;

  • 3.

    Geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Collegebesluit 10 oktober 2016:

  • 1.

    Verder hebben burgemeester en wethouders op 10 oktober 2016 een omgevingsvergunning verleend voor bouwen van 3 loodsen en het aanleggen van een uitrit op het adres Zeelandsedijk 28a te Volkel verleend;

 

Terzake van het onderhavige bestemmingsplan en de onderhavige omgevingsvergunning hebben burgemeester en wethouders op 29 april 2014 besloten de Coördinatieregeling WRO Uden 2013 toe te passen (ex artikel 3.30 lid 1 Wet ruimtelijke ordening) en een coördinatiebesluit genomen inhoudende dat het bestemmingsplan en de bijbehorende omgevingsvergunning gecoördineerd in procedure worden gebracht.

 

Inhoud plan

Het bestemmingsplan biedt een actueel juridisch-planologisch kader voor het ter plaatse gevestigde bedrijf ‘Van Engeland-De Groot B.V.’ Het bedrijf is een groot- en detailhandel in hout- en plaatmateriaal en ijzer en een houtzagerij. In de herziening van het bestemmingsplan zijn de opmerkingen van de Raad van State, gegeven in de uitspraak van 16 september 2015, verwerkt.

 

Tegelijk met het bestemmingsplan wordt een omgevingsvergunning in procedure gebracht voor het realiseren van de nieuwe bedrijfsbebouwing. Beide besluiten worden middels de gemeentelijke coördinatieregeling voorbereid.

 

Inzien

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning liggen ter inzage vanaf donderdag 20 oktober 2016 gedurende 6 weken, dus tot en met woensdag 30 november 2016 tijdens de openingstijden bij de centrale balie van de afdeling Publiekszaken op het Gemeentehuis, Markt 145. De documenten zijn ook digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder Bouwen en verbouwen / bestemmingsplannen / overzicht bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Reageren op het plan (instellen beroep)

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan beroep worden ingesteld tegen het gecoördineerde besluit door:

  • Een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen één of meerdere van de op 9 maart 2016 bekendgemaakte ontwerpbesluiten heet ingediend;

  • Iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijker wijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen de onderhavige ontwerpbesluiten kenbaar te maken;

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van state, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van (het onderdeel van) het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde uitwerkingsplan niet.

 

Inwerkingtreding

Het uitwerkingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de inzagetermijn.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar Susan Schutte, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

 

 

Uden, 6 oktober 2016.

Burgemeester en wethouders van Uden

de secretaris de burgemeester

mr. J.M. Smarius drs. H.A.G. Hellegers

Naar boven