Voorontwerpbestemmingsplan Zandzoomter inzage

Logo Heiloo

Vanaf 20 oktober tot en met 30 nov ember 2016 is het mogelijk om te reageren op het voorontwerp bestemmingsplan Zandzoom . Het voorontwerp is de eerste stap naar een nieuw bestemmingsplan voor Zandzoom . In het nieuwe bestemmings plan wordt, n et als in het huidige plan uit 2005 , de ontwikkeling van Zandzoom als woningbouwlocatie mog elijk ge ma akt. Ook wordt opnieuw vastgeleg d welke functies er in het gebied mogelijk zijn en onder welke voorwaarden.

Op donderdag 3 november is er van 1 9 . 0 0 – 2 1 . 0 0 uur een inloopavond in het gemeentehuis waar u vragen k unt stellen en toelichting k unt krijgen op de plannen .

Bestemming

De bestaande woningen behouden de bestemming die er op dit moment op de woning zit. Zandzoom is verdeeld in verschillende woongebieden. In de plannen is een viertal woongebieden met een uit te werken bestemming ‘Wonen’ opgenomen.

Dit betekent dat voor deze woongebieden in een later stadium nog uitwerkingsplannen worden gemaakt. Met de vaststelling en inwerkingtreding van het bestemmingsplan kunnen voor deze gebieden nog geen omgevingsvergunningen worden verleend. In het voorontwerp bestemmingsplan kunt u zien om welke gebieden het gaat.

Ontwikkelingen Z andzoom

Het plangebied Zandzoom heeft betrekking op het gebied, dat globaal ligt tussen de Vennewatersweg aan de noordzijde en de grens met de gemeente Castricum aan de zuidzijde, met aan de westzijde het landelijk gebied en aan de oostzijde het golfterrein.

In dit gebied komen ongeveer 1.100 nieuwe woningen, variërend van rijtjeshuizen tot luxe villa’s. De eerste nieuwe woningen in Zandzoom worden al gebouwd aan de Oosterzijweg/Hoogelaan.

In Zandzoom gaat de gemeente uit van woningbouw in betrekkelijk lage dichtheden. Geen grote hoeveelheden woningen in een keer, maar juist een geleidelijke groei met behoud van beeldbepalende landelijke elementen. Zandzoom moet zich gaan ontwikkelen tot een gebied met woonbuurtjes die als vanzelfsprekend op de Heilooër strandwal zijn gegroeid. Bestaande onderdelen van het landschap, zoals greppels, houtwallen, meidoornhagen en bosjes blijven zoveel mogelijk behouden.

Het voorontwerp is een eerste aanzet tot een nieuw bestemmingsplan. Het is zeer waarschijnlijk dat het hierop volgende ontwerpbestemmingsplan als gevolg van voortschrijdend inzicht op diverse aspecten aangepast zal zijn.

Procedure

Alle reacties die tijdens de terinzagelegging van het voorontwerpbestemmingsplan zijn binnengekomen worden door het college beoordeeld en voor zover mogelijk meegenomen in de planvorming. De volgende stap is het ontwerpbestemmingsplan. Dit plan wordt, samen met het ontwerpexploitatieplan Zandzoom, ook 6 weken ter inzage gelegd. Hierop kan iedereen een zienswijze indienen.

De gemeenteraad neemt de uiteindelijke beslissing door het ontwerpbestemmingsplan al dan niet gewijzigd vast te stellen. Tegelijkertijd wordt dan een besluit genomen over de vaststelling van het exploitatieplan.

Inspraak

Vanaf donderdag 20 oktober 2016 ligt het voorontwerpbestemmingsplan Zandzoom gedurende zes weken ter inzage bij:

  • De informatiebalie in het gemeentehuis;

  • De bibliotheek Heiloo, Westerweg 250, gedurende de openingstijden;

Tot en met woensdag 30 november 2016 kunnen inspraakreacties worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1, 1850 AA Heiloo.

Inzien op internet

U kunt het voorontwerpbestemmingsplan Zandzoom ook raadplegen op de gemeentelijke website www.heiloo.nl/bestemmingsplannen/Zandzoom. Ook is het voorontwerp in te zien op de landelijke website (www.ruimtelijkeplannen.nl/NL.IMRO.0399.bpZandzoom-0201).

Inloopavond

Op donderdag 3 november 2016 is er een inloopavond gepland over het voorontwerp. Op deze avond is er gelegenheid om op informele wijze kennis te nemen van het plan. Ook zijn er medewerkers van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden. Deze inloopavond vindt plaats tussen 19.00 en 21.00 uur in de kantine van het gemeentehuis, ingang Raadhuisweg.

Meer informatie

Voor meer informatie over de inhoud van het voorontwerpbestemmingsplan of de procedure kunt u contact opnemen met de heer L. Bas van de afdeling VROM, telefoonnummer (072)5356746.

Naar boven