Ontwerp bestemmingsplanDe Olde Molen, Hoofdstraat 47, Varsselder

Logo Oude IJsselstreek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend, dat het ontwerp-bestemmingsplan “De Olde Molen, Hoofdstraat 47, Varsselder” met identificatienummer (planID) NL.IMRO.1509.BP000141-ON01 voor iedereen ter inzage ligt.

 

Inzage

De stukken liggen van 20 oktober 2016 tot en met 30 november 2016 voor iedereen ter inzage. Tijdens openingstijden ( maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur) kunt u de stukken inzien bij de balie Burgerzaken in het gemeentehuis in Gendringen. Op afspraak kunnen de stukken ook worden ingezien op maandag: 8.30 uur - 20.00 uur, dinsdag tot en met donderdag: 8.30 uur -17.00 uur, vrijdag: 8.30 uur -12.30 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) wanneer u zoekt op het adres. In het gemeentehuis kunt u het ontwerp bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

 

Plangebied en inhoud van het plan

Het plangebied betreft het onbebouwde perceel rondom de molenromp in Varsselder inclusief het voormalige speelterreintje. Het gebied wordt begrensd door de Hoofdstraat, Achter de Molen en de Hesterweg.

Met het ontwerpbestemmingsplan wordt een nieuwe functie mogelijk gemaakt voor de molenromp, zodat deze in stand kan worden gehouden. Verder voorziet het bestemmingsplan in de realisatie van maximaal acht woningen, waarbij het gebied ten westen van de molenromp vrij van bebouwing blijft.

 

R eacties

Gedurende voornoemde termijn van ter inzage legging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Oude IJsselstreek, Postbus 42, 7080 AA Gendringen. Voor het mondeling indienen van een zienswijze kunt u een afspraak maken via de Publieksbalie ‘Vergunningen’.

 

Publicatie anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in art. 6.24 lid 3 Wro bekend dat zij op 27 september 2016 een anterieure overeenkomst als bedoeld in artikel 6.24 lid 1 Wro hebben gesloten met de heer W.E.M. Hendrixen, tot herontwikkeling van de locatie “De Olde Molen” te Varsselder.

In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de ontwikkeling van het plangebied, de taken en verantwoordelijkheden, de rechten en plichten van partijen, als ook het kostenverhaal vastgelegd.

 

Ter inzage en informatie

Met ingang van 20 oktober 2016 ligt een zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst, gedurende een periode van zes weken, voor iedereen ter inzage op het gemeentehuis in Gendringen. U kunt de stukken inzien tijdens openingstijden. Mocht u buiten openingstijden de zakelijke beschrijving in willen zien, dan kunt u daarvoor een afspraak maken via de Publieksbalie “Vergunningen”.

Tegen de gesloten overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren.

Naar boven