Ontwerp bestemmingsplan

Logo Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken, gelet op artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het volgende ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt:

Buitengebied Lingewaard, Karstraat 52a en 52b Huissen

Het bestemmingsplan beoogt de bouw van vijf vrijstaande woningen op de locatie Karstraat 52a en 52b te Huissen. Kadastraal bekend sectie M 618, 619 (ged), 620 en 624..

Voor de vaststelling van het bestemmingsplan dient de financieel economische uitvoerbaarheid te worden aangetoond. Hiervoor is een grondexploitatieovereenkomst opgesteld.

In het ontwerpraadsvoorstel is opgenomen dat geen exploitatieplan zal worden vastgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Lingewaard, Karstraat 52a en 52b Huissen met bijbehorende stukken wordt op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van donderdag 20 oktober 2016 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

 

  • 1.

    Het digitale ontwerpbestemmingsplan kunt u raadplegen op de landelijke website

  • 2.

    Het plan en bijbehorende stukken zijn als bijlagen bij de publicaties op Staatscourant en Gemeenteblad opgenomen. Beide publicaties zijn te vinden via

  • 3.

    Zowel het digitale als analoge ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel. 

    Een ieder die het niet eens is met (onderdelen van) het ontwerpbestemmingsplan kan binnen de termijn van terinzagelegging schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Degene die een mondelinge zienswijze kenbaar wil maken, kan contact opnemen met Rob Noppen, team Ruimtelijk Beleid op telefoonnummer (026) 32 60 328.

     

Ontwerpbeschikking Wet Geluidhinder 

Tevens maken burgemeester en wethouders van Lingewaard, gelet op artikel 83 van de Wet geluidhinder, bekend dat de volgende ontwerpbeschikking ter inzage ligt:

 

Karstraat 52a en 52b Huissen

Op de percelen Karstraat 52a en 52b Huissen worden vijf woningen ontwikkeld. Uit onderzoek is gebleken dat ten gevolge van het verkeer op de Karstraat, Nieuwe Diep en de Geer een hogere geluidsbelasting dan de voorkeursgrenswaarde zal optreden. Burgemeester en wethouders zijn van plan om voor deze bouwmogelijkheid op grond van art. 83 van de Wet geluidhinder de volgende hogere grenswaarde vast te stellen.

 

De ontwerpbeschikking met bijbehorende stukken wordt met ingang van 20 donderdag 2016 op de volgende wijze ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

 

  • 1.

    De ontwerpbeschikking is als bijlagen bij de publicaties op Staatscourant en Gemeenteblad opgenomen. Beide publicaties zijn te vinden via

  • 2.

    Tevens ligt de analoge ontwerpbeschikking ter inzage bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel. 

    Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen de ontwerpbeschikking door uitsluitend belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijzen worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Degene die een mondelinge zienswijze kenbaar wil maken, kan contact opnemen met Rob Noppen van de afdeling Beleids- en projectontwikkeling, team Ruimtelijk beleid op telefoonnummer (026) 32 60 328.

     

    Belanghebbende in het kader van de Wet geluidhinder is degene die een bijzondere en rechtens te erkennen relatie heeft tot het object waarop het besluit betrekking heeft (dit is de toekomstige eigenaar/bewoner en de aanvrager van de bouwvergunning voor deze woningen). Een belanghebbende kan te zijner tijd alleen beroep instellen tegen de eindbeschikking, indien tijdig schriftelijk of mondeling een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerp-beschikking of wanneer is aangetoond dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest.

      

    Bemmel, 19 oktober 2016

Naar boven