Vastgesteld bestemmingsplan Stratum buiten de Ring II 2016

Logo Eindhoven

De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 27 september 2016 het bestemmingsplan Stratum buiten de Ring II 2016 gewijzigd vastgesteld.

Dit bestemmingsplan is opgesteld omdat het bestemmingsplan voor Stratum buiten de Ring moet worden geactualiseerd. In dit plan is nieuwe regelgeving en beleid verwerkt.

Het plangebied van het bestemmingsplan Stratum buiten de Ring II 2016 wordt begrensd door de Jacob Reviuslaan/Felix Timmermanslaan/Aalsterweg (in het westen), door de Boutenslaan/ Leostraat/Piuslaan (in het noorden), de Sint Bonifaciuslaan, Neushoornstraat en Puttensedreef (in het noordoosten), het agrarisch gebied rondom het dorp Riel (in het oosten) en het bosgebied Leenderheide met aansluitend het groengebied met onder meer Eikenburg (in het zuiden). Het gebied dat wordt begrensd door de Korianderstraat, de Heezerweg, de Floralaan Oost, de Edelweisstraat en de Leenderweg, is buiten het voorliggende bestemmingsplan gehouden. Voor dit gebied is op 17 juni 2014 door de gemeenteraad het bestemmingsplan Kruidenbuurt Noord 2014 vastgesteld. Tevens is het gebied dat wordt begrensd door de Leostraat, de Leenderweg, de Varenlaan, de Violierstraat, de woningen aan de Begoniastraat, Goudenregenstraat en de Anjelierstraat buiten het bestemmingsplan gehouden. Voor dit gebied is op 21 oktober 2008 het bestemmingsplan Bloemenbuurt-Zuid vastgesteld. Tenslotte is het gebied dat wordt begrensd door de Roostenlaan, de Landsteinerlaan en aan de zuidzijde door het Animalipad buiten dit bestemmingsplan gehouden. Hiervoor is op 6 september 2011 het bestemmingsplan I Stratum buiten de Ring 2004 vastgesteld.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Stratum buiten de Ring II 2016 hebben onder andere betrekking op:

  • 1.

    Het aanpassen van de cultuurhistorische waarden in het gebied, overeenkomstig de

    vastgestelde cultuurhistorische waardenkaart;

  • 2.

    De specifieke functieaanduiding ‘cultuurhistorie’ van het Ton Smitshuis aan de Jacob Reviuslaan 23 wordt vervangen door de specifieke bouwaanduiding ‘monument’;

  • 3.

    D

  • 4.

    De bouwvlakken van Heksenkruidlaan 21 en 24 zijn verplaatst;

  • 5.

    Aan de artikelen 22.2.1, onder b, en 23.2.1, onder c en d, is toegevoegd: “Voor zover de bestaande situatie hoger is, geldt die maat als maximum”;

  • 6.

    Aan artikel 23.5.1 wordt toegevoegd: ‘buiten het bouwvlak zoals aangeduid op de verbeelding’;

  • 7.

    De bouw- en goothoogten  binnen de bestemming Maatschappelijk op het terrein gelegen tussen de Heideveldstraat, Mimosaplein, Mimosalaan en Menthellapad zijn aangepast. Daarnaast is op het schoolgebouw de bestemming ‘Waarde-cultuurhistorie’ gelegd;

  • 8.

    Het opnemen van een wijzigingsbevoegdheid voor het toelaten van een supermarkt met een oppervlakte van meer dan 800 m2;

  • 9.

    Het opnemen van een oppervlakte van meer dan 800 m2 ter plaatse van de aanduiding supermarkt, zodat supermarkten met een oppervlakte van meer dan 800 m2 uitsluitend binnen deze aanduiding mogelijk zijn. Dit betekent dat supermarkten met een kleiner oppervlak wel binnen de detailhandelsfunctie mogelijk zijn;

  • 10.

    De parkeerregels zijn aangepast aan het nieuwe parkeerbeleid.

  

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan en de overige stukken liggen met ingang van donderdag 13 oktober 2016 tot en met donderdag 24 november 2016 ter inzage.

U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven.

De openingstijden van het Inwonersplein zijn:

zonder afspraak: maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur

met afspraak: maandag t/m vrijdag van 13.00-16.30 uur en maandag- en vrijdagavond tot 19.00 uur

Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040 (iedere werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

 

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan Stratum buiten de Ring II 2016 bekijken via:

- de gemeentelijke website http://www.eindhoven.nl/bestemmingsplannen

- de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De directe link is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80262-0301

De bronbestanden kunt u vinden via:

www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80262-/NL.IMRO.0772.80262-0301/

Beroep

Met ingang van vrijdag 14 oktober 2016 tot en met donderdag 24 november 2016 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • 3.

    een belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 25 november 2016. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Dit kan bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

 

Eindhoven, 12 oktober 2016

Naar boven