TErinzagelegging ONTWERP LUCHTHAVENBESLUIT en MER- beoordelingsbesluit TEN BEHOEVE VANHELIHAVEN HELI HOLLAND AIRSERVICE BV TE EMMER-COMPASCUUM

Logo Drenthe

Gedeputeerde Staten van Drenthe geven hierbij kennis van het volgende:

Op 10 oktober 2016 heeft het college van Gedeputeerde Staten het ontwerp-Luchthavenbesluit van Heli Holland Airservices bv te Emmer-Compascuum vastgesteld. Dit ontwerp-Luchthavenbesluit zal bij vaststelling het besluit van 29 mei 2013 vervangen. Het nieuwe Luchthavenbesluit, als bedoeld in artikel 8.43 van de Wet Luchtvaart, heeft betrekking op de helihaven aan Het Kanaal ZZ 3, 7881 NB Emmer-Compascuum.

Vaststelling van een luchthavenbesluit is vereist, indien buiten het luchthavengebied het externe veiligheidsrisico of de geluidbelasting vanwege het luchthavenluchtverkeer zodanig is, dat dit gevolgen heeft voor de ruimtelijke indeling van het gebied rond de luchthaven. Provinciale Staten van Drenthe zijn bij verordening bevoegd een luchthavenbesluit vast te stellen voor de helihaven van Heli Holland Airservice bv.

INZAGE EN ZIENSWIJZEN

Op de voorbereiding van het besluit tot het vaststellen van een Luchthavenbesluit is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van toepassing.Het ontwerpbesluit, de aanvraag, en alle andere op het te nemen besluit betrekking hebbende stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor de beoordeling van het ontwerpbesluit, liggen van 18 oktober tot en met 29 november 2016, gedurende een periode van 6 weken voor eenieder ter inzage.

Het bedoelde ontwerpbesluit en de hierop betrekking hebbende stukken zijn gedurende de inzagetermijn op werkdagen in te zien bij:

  • -

    de provincie Drenthe, Westerbrink 1 te Assen op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur;

  • -

    de gemeente Emmen: in het Klant Contact Centrum van het gemeentehuis Emmen, Raadhuisplein 1 te Emmen. Het centrum is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 16.30 uur.

Tevens wordt het besluit gepubliceerd op de provinciale website http://www.provincie.drenthe.nl/actueel/bekendmakingen/

Tegen vergoeding van ten hoogste de kosten wordt aan eenieder die daarom verzoekt afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt.

Iedereen kan naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren brengen. Deze dienen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging (tot en met 29 november 2016) te worden ingediend. Mondelinge zienswijzen kunt uindienen door contact op te nemen met de hieronder genoemde contactpersoon.

De schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe, Postbus 122, 9400 AC Assen.

INLICHTINGEN

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer G. Oosten van de provincie Drenthe.

Naar boven