Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan "Knapheideweg 71 en 75, Groesbeek"

Logo Berg en Dal

Burgemeester en wethouders van Berg en Dal maken bekend dat de gemeenteraad van Berg en Dal het bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Het plan

Het bestemmingsplan omvat het planologisch-juridisch kader voor het omzetten van het bestaande agrarische bedrijf, gevestigd op de percelen Knapheideweg 71 en 75 en een gedeelte van het perceel aan de overzijde van de Knapheideweg, naar een akkerbouw-, vleesvee- en recreatiebedrijf. Het plan heeft betrekking op de gebruiks- en bouwmogelijkheden voor agrarische bedrijfsactiviteiten en diverse recreatieve nevenactiviteiten bij het bedrijf, ofwel het verbreden van functies. Om de nieuwe gebruiks- en bouwmogelijkheden op het perceel aan de overzijde van de Knapheideweg landschappelijk in te passen moet uitvoering worden gegeven aan het in het plan opgenomen landschappelijke inrichtingsplan.

Ten behoeve van de vaststelling van het bestemmingsplan hebben Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland bij besluit van 9 februari 2016 ontheffing verleend van artikel 2.7.4.2 van de Omgevingsverordening Gelderland. Het perceel aan de overzijde van de Knapheideweg is gelegen binnen gebied, dat door de verordening is aangewezen als Nationaal Landschap. De nieuwe bouwmogelijkheid van een hooimijt met boerenterras ter plaatse van dit perceel heeft gevolgen voor de kernkwaliteit openheid van dit Nationaal Landschap. De benodigde ontheffing is verleend op grond van artikel 2.9.1 van de Omgevingsverordening Gelderland.

Het bestemmingsplan en de verleende ontheffing hebben vanaf 2 maart 2016 gedurende zes weken gezamenlijk voor een ieder ter inzage gelegen voor zienswijzen. Naar aanleiding van de ingekomen zienswijzen is het bestemmingsplan op onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ter inzage gelegen hebbende ontwerpbestemmingsplan. De vastgestelde wijzigingen zijn:

- De beschrijving van de bestaande en de nieuwe situatie in §2.3 en §2.5 van de toelichting is aangepast. Verwerkt is dat op de plek op het perceel Knapheideweg 71, waar de herbouw van de bestaande loods op het perceel Knapheideweg 75 van circa 250 m2 was voorzien, reeds een geheel nieuwe loods voor opslag van agrarische producten van circa 400 m2 is gerealiseerd;

- De waterparagraaf in §4.8 van de toelichting is aangepast. In de beschrijving en berekeningen van het onderdeel 'Waterneutraal inrichten' is de aangepaste beschrijving van bestaande en nieuwe situatie verwerkt.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan "Knapheideweg 71 en 75, Groesbeek" en de verleende ontheffing van de Omgevingsverordening Gelderland liggen overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 19 oktober 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het plan is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op:

- www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1945.BpKnapheideweg7175-GVS1

- http://ruimtelijkeplannen.bergendal.nl

De beschikking van de verleende ontheffing is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar via de bijlagen bij deze bekendmaking en de bijlagen bij de toelichting van het bestemmingsplan.

Daarnaast zijn het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de verleende ontheffing op afspraak in te zien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Groesbeek. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00u tot 17.00u en op maandagavond van 17.00u tot 19.00u. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer D. van Kessel, telefoonnummer (024) 301 35 82.

Tegen de besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en verlening van de ontheffing van de Omgevingsverordening Gelderland kan beroep worden ingesteld. De beroepstermijn loopt van 20 oktober 2016 tot en met 30 november 2016.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen de besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en verlening van de ontheffing van de Omgevingsverordening Gelderland beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

- Een belanghebbende, die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of de verleende ontheffing kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad;

- Een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of de verleende ontheffing kenbaar heeft gemaakt;

- Een belanghebbende, tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de hierboven genoemde beroepstermijn in werking.

Voorlopige voorziening

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De voorzieningenrechter kan een voorziening treffen als de zaak spoedeisend is, waardoor het vaststellingsbesluit niet in werking treedt dan wel de inwerkingtreding wordt opgeschort tot het moment dat op het beroep is beslist.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over het griffierecht kunt u contact opnemen met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, telefoonnummer (070) 426 44 26.

 

Groesbeek, 18 oktober 2016

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal,

Namens deze:

Mw. W. Bodewes, Manager afdeling Beleid

Naar boven