Verleende omgevingsvergunning voor de realisatie van een zwaaikom in de zijtak van het Twentekanaal, tegenover het XL Businesspark Twente, Almelo

Logo Almelo

Burgemeester en wethouders van Almelo maken bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend. De omgevingsvergunning voorziet in de realisatie van een zwaaikom in de zijtak van het Twentekanaal, tegenover het bedrijventerrein XL Businesspark Twente. Het betreft een omgevingsvergunning die met de uitgebreide voorbereidingsprocedure onder toepassing van artikel 2.12 eerste lid onder a sub 3 van de Wabo wordt voorbereid. Tijdens de terinzage termijn van het ontwerpbesluit zijn zienswijzen ontvangen. Deze zijn voorzien van een gemeentelijke reactie en maken onderdeel uit van de vergunning. De zienswijzen hebben deels geleid tot een aanpassing van het besluit.

 

De verleende omgevingsvergunning (kenmerk: 1546772) en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 19 oktober tot en met 29 november ter inzage bij de publieksbalie van de sector Klant Contact Centrum (centrale hal op de begane grond) aan de Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Het besluit is tevens te raadplegen via www.almelo.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0141.OM00008-OM41).

Crisis- en herstelwet

Het realiseren van de zwaaikom maakt onderdeel uit van het project ‘Verruimen Twentekanaal Fase 2’ en valt onder de Crisis- en herstelwet. Deze wet richt zich op versnelling van projecten en bevat onder andere bepalingen voor de beroepsprocedure.

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die het niet eens zijn met bovenstaande beschikkingen en tegen het ontwerpbesluit zienswijzen hebben ingediend, kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Rechtbank Overijssel, Afdeling Bestuursrecht,  Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift of beroepschrift betekent niet dat er geen gebruik kan worden gemaakt van de verleende beschikkingen. De vergunninghouder mag na afloop van de termijn voor het instellen van beroep het vergunde plan uitvoeren (tenzij het een omgevingsvergunning fase 1 betreft: daarvan kan pas gebruik gemaakt worden nadat ook de omgevingsvergunning voor fase 2 is verleend). Als u dit wilt beletten, moet u een gemotiveerd verzoek sturen aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

 

Naar boven