Vaststelling bestemmingsplan Landelijk Gebied 2013 – 4e herziening – Boomdijk, Klaaswaal

Logo Cromstrijen

Burgemeester en wethouders van Cromstrijen maken volgens artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 september 2016 het bestemmingsplan Landelijk Gebied 2013 – 4e herziening – Boomdijk, Klaaswaal heeft vastgesteld.

Plangebied

Het bestemmingsplan omvat de kadastrale percelen F2554 en F2555 gelegen aan de Boomdijk 29d en 29e in Klaaswaal.

Karakter van het plan

Het betreft een partiële herziening van het geldende plan Landelijk gebied 2013. Het bestemmingsplan houdt een wijziging in van de agrarische bestemming van het perceel Boomdijk 29e te Klaaswaal in de bestemmingen Wonen te Tuin en heeft ten doel om op dit perceel een nieuwe woning mogelijk te maken.

Tevens houdt het bestemmingsplan een wijziging in van de agrarische bestemming van het perceel Boomdijk 29d te Klaaswaal in de bestemming Tuin, met het doel om de bestemming in overeenstemming te brengen met het gebruik.

Ter inzage

Met ingang van 17 oktober 2016 ligt het vastgestelde bestemmingsplan, inclusief de bijbehorende stukken, gedurende zes weken voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het Servicecentrum. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.cromstrijen.nl.

Beroep

Beroep tegen vastgesteld bestemmingsplan

Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze over het ontwerp van het plan in te dienen, kunnen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De adressering van het beroepschrift is: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beroepstermijn duurt zes weken en vangt aan op 17 oktober 2016.

Inwerkingtreding raadsbesluit

Het besluit waarbij het bestemmingsplan is vastgesteld treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Voorlopige voorziening

Een belanghebbende die beroep heeft ingesteld en van mening is dat het raadsbesluit niet in werking moet treden, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Griffierecht

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven