Vastgesteld bestemmingsplan Maatkampshoek (Bornerbroek, Almelo)

Logo Almelo

De gemeenteraad van Almelo heeft in haar vergadering van 11 oktober 2016 het bestemmingsplan Maatkampshoek (planid: NL.IMRO.0141.00040-BP31) gewijzigd vastgesteld.

 

Een deel van de gronden van de woonwijk de Maatkampslanden in Bornerbroek is nog niet uitgegeven. Het betreffen relatief grote woonkavels aan de oostzijde. Voor deze gronden, allen gelegen aan de Wolbert in Bornerbroek, is een herverkaveling opgesteld, waardoor het maximaal aantal woningen is gewijzigd van 6 naar 10. Hiervoor is het bestemmingsplan aangepast. Tijdens de terinzage termijn van het ontwerpbestemmingsplan zijn twee (gezamenlijke) zienswijzen ontvangen.

 

Wijziging van het bestemmingsplan.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Maatkampshoek zijn als volgt:

Regels

  • -

    Bestemming Tuin: Toevoegen artikel 4.1.b een carport ter plaatse van de functieaanduiding 'specifieke vorm van wonen - carport';

  • -

    Bestemming Tuin: Wijzigen artikel 4.2.2:

    1. Binnen deze bestemming mag een erker ten dienste van de aanliggende woonbestemming worden gebouwd met inachtneming van de volgende bepalingen:

    a. de erker dient aan de voorgevel of aan de zijgevel van de woning te worden gerealiseerd;

    b.   de goothoogte en/of bouwhoogte van de erker bedraagt maximaal 3,30 meter;

    c. de diepte van de erker bedraagt maximaal 1,5 meter;

    2. Op de gronden met de functieaanduiding 'specifieke vorm van wonen - carport' mag een carport worden gebouwd met een maximale bouwhoogte van 3,5 meter.

  • -

    Bestemming Wonen: Wijzigen artikel 6.2.2 lid c naar: voor vrijstaande woningen geldt dat de afstand tot de zijdelingse perseelsgrens tenminste 1,0 meter blijft; met dien verstande dat aan één zijde van de woning een strook van minimaal 3 meter tot een zijdelingse perceelsgrens vrij blijft van vergunningsplichtige bouwwerken;

Verbeelding

- Het 1,2 meter westelijk verruimen van de bestemming Wonen en het hierin gelegen bouwlak, gelegen in het midden van het plangebied naast de gronden met de bestemming Groen met de aanduiding calamiteitenontsluiting;

- Opnemen van de functieaanduiding 'specifieke vorm van wonen - carport' binnen de bestemming ‘Tuin’ aan de gronden met de bestemming ‘Wonen’, gelegen aan de rand van het midden van het plangebied;

- Verwijderen van de bestemming Groen, voor zover gelegen aan de noordzijde van het plangebied, grenzend aan de weilanden;

Inzien van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan Maatkampshoek, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 19 oktober tot en met 29 november 2016 ter inzage:

- Bij het Klantencontactcentrum (KCC) van de gemeente Almelo, Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken;

- Via de website van de gemeente Almelo op www.almelo.nl;

- Via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep vaststelling.

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kunt u, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, een beroepschrift indienen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep tegen het vaststellingsbesluit kan alleen wanneer u belanghebbende bent en:

- tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend, of;

- aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen, of;

- bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Eisen beroepschrift

Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Voorlopige voorziening

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan tegelijkertijd ook de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepsschrift.

 

 

Naar boven