Ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening Dorpskernen 2014

Logo Krimpenerwaard

beschermd dorpsgezicht Haastrecht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening Dorpskernen 2014 beschermd dorpsgezicht Haastrecht’ met ingang van woensdag 19 oktober tot en met dinsdag 29 november 2016 voor een ieder ter inzage ligt.

Op 20 november 2014 is door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Minister van

Infrastructuur en Milieu een deel van Haastrecht op grond van de Monumentenwet 1988 aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Dit omdat dit gebied van algemeen belang is vanwege zijn historisch-ruimtelijk karakter en dit karakter nog voldoende gaaf en herkenbaar is. Het beschermd dorpsgezicht

omvat een deel van de kern Haastrecht en een deel van het landelijk gebied daaromheen.

In artikel 36 van de Monumentenwet 19881 is bepaald dat de gemeenteraad ter bescherming van een beschermd dorpsgezicht een bestemmingsplan dient vast te stellen. In het bestemmingsplan ‘Dorpskernen 2014’ is echter nog geen beschermende regeling voor het dorpsgezicht Haastrecht opgenomen.

Met deze partiële herziening wordt daarom voorzien in een beschermingsregeling voor het beschermd dorpsgezicht Haastrecht voor zover dat samenvalt met het bestemmingsplan ‘Dorpskernen 2014’.

Deze beschermende regeling is identiek aan de beschermende regeling zoals die door de gemeenteraad is vastgesteld, voor dat gedeelte dat valt in het landelijk gebied van Haastrecht.

Zienswijze & Inzien

De desbetreffende stukken liggen met ingang van de dag volgend op de datum van bekendmaking zes weken ter inzage in het gemeentekantoor te Stolwijk. Om de stukken in te kunnen zien of het indienen van een mondelinge zienswijze, kunt u via het klantcontactcentrum (tel. 14-0182) een afspraak maken met de behandelend ambtenaar. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook bekijken via de gemeentelijke website www.krimpenerwaard.nl/bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het volgende planidentificatienummer (plan-ID): NL.IMRO.1931.BP1605DK004-ON01.

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen (bij voorkeur) een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad, postbus 51, 2820 AB Stolwijk.

Stolwijk, 18 oktober 2016

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

mw. mr. M. Plantinga, secretaris

mr. R.S. Cazemier, burgemeester

Naar boven