Ontwerp wijzigingsplan ‘Goede Herderkerk’ en ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht juncto artikel 110c van de Wet geluidhinder (Wgh), de volgende ontwerpplannen dan wel besluiten ter inzage liggen:

Ontwerp wijzigingsplan ‘Goede Herderkerk’

Plangebied

Het plangebied waar het nieuwe wijzigingsplan op van toepassing is, ligt in het stedelijk gebied van de kern Voorburg, in de wijk ‘t Loo. Het plangebied omvat het gebouw van de Goede Herderkerk aan de Prinses Beatrixlaan nr. 262, de voormalige pastorie aan de Prinses Beatrixlaan nr. 264 en het bijbehorende onbebouwde terrein.

Inhoud ontwerp wijzigingsplan

Sinds januari 2012 is de Goede Herderkerk aan de Prinses Beatrixlaan 262 niet meer in gebruik. Voor de herontwikkeling op de locatie van de Goede Herderkerk is een ruimtelijk kader vastgesteld door de raad op 27 maart 2012 waarin de randvoorwaarden voor de herontwikkeling zijn beschreven en onderbouwd. Deze randvoorwaarden zijn via een wijzigingsbevoegdheid opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan ´t Loo dat in 2012 is geactualiseerd.

De projectontwikkelaar Waal heeft het verzoek ingediend om op deze locatie 38 appartementen te bouwen conform de wijzigingsbevoegdheid uit het bestemmingsplan ´t Loo. Aangezien de gemeente positief staat tegenover de voorgenomen nieuwbouw, wordt de gewenste ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk gemaakt door middel van het ontwerp wijzigingsplan "Goede Herderkerk".

Termijn van inzage

Het ontwerpwijzigingsplan ligt ter inzage van vrijdag 21 oktober 2016 tot en met donderdag 1 december 2016.

Inzien ontwerp wijzigingsplan

Het ontwerp wijzigingsplan en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

  • op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het ontwerp wijzigingsplan is NL.IMRO.1916.GoedeHerderkerk-ON01;

  • op de gemeentelijke website www.leidschendam-voorburg.nl;

  • een papieren versie ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam).

Indienen zienswijzen

Tijdens de eerder genoemde termijn van inzage kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij:

Het college van Burgemeester en Wethouders van Leidschendam-Voorburg

Ontwerpwijzigingsplan ‘Goede Herderkerk’ / zaaknummer 1698305

Postbus 1005, 2260 BA LEIDSCHENDAM

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van:

  • uw naam, adres en onderwerp ‘Zienswijze ontwerpwijzigingsplan "Goede Herderkerk”

  • een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpwijzigingsplan en

  • uw handtekening

Houdt er rekening mee dat uw zienswijze in beginsel openbaar is. Het is niet mogelijk om een anonieme zienswijze of een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw mr. R. Surie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 070.

Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Inhoud ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Het ontwerpwijzigingsplan "Goede Herderkerk” voorziet in de vervangende nieuwbouw van 38 appartementen (geluidsgevoelige objecten) op het perceel van de Goede Herderkerk, hoek Mgr. Van Steelaan en de Prinses Beatrixlaan te Voorburg. Het perceel is gelegen binnen de geluidzones in de zin van de Wgh vanwege verkeer (incl. trams) op de Mgr. Van Steelaan, de Prinses Irenelaan, de Spinozalaan en de spoorlijn Den Haag – Leiden. Overeenkomstig artikel 76a Wgh is akoestisch onderzoek uitgevoerd.

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting vanwege het verkeer (incl. de trams) op de Mgr. Van Steelaan op de gevels van de nieuwe woningen hoger zal zijn dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. De voorkeursgrenswaarden ten gevolge van de twee andere gezoneerde wegen en de spoorlijn worden niet overschreden. De maximale gevelgeluidsbelasting vanwege de Mgr. Van Steelaan bedraagt 58 dB. De maximaal vast te stellen hogere grenswaarde van 63 dB wordt niet overschreden. Uit het onderzoek blijkt verder dat geen doeltreffende maatregelen mogelijk zijn om de gevelgeluidsbelasting vanwege de Mgr. Van Steelaan van de nieuwe woningen terug te brengen tot de voorkeursgrenswaarde.

Gelet op bovenstaande overwegingen zijn Burgemeester en wethouders op grond van artikel 83 en 110a van de Wgh voornemens hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogste toelaatbare

geluidsbelasting van de gevels van de nieuw te bouwen woningen op de locatie ‘Goede Herderkerk’ te Voorburg vanwege verkeer op de Mgr. Van Steelaan.

Indienen zienswijzen ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Belanghebbenden kunnen gedurende de bovengenoemde inzagetermijn (21 oktober 2016 tot en met 1 december 2016) zienswijzen op dit ontwerpbesluit inbrengen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1005, 2260 BA LEIDSCHENDAM.

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpbesluit hogere grenswaarden. Uw zienswijze moet voorzien zijn van een handtekening. Het is niet mogelijk om een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer M. le Cointre, bereikbaar via het telefoonnummer 14 070.

Inzien ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

  • Op de gemeentelijke website www.leidschendam-voorburg.nl;

  • Een papieren versie ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam).

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw mr. R. Surie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep bestemmingsplannen voor het onderdeel wijzigingsplan en de heer M. le Cointre voor het onderdeel hogere grenswaarden. Beide contactpersonen zijn bereikbaar via het telefoonnummer 14 070.

Leidschendam-Voorburg, 19 oktober 2016

Naar boven