Kennisgeving ontwerp-beschikking, uitgebreide voorbereidingsprocedure, Afwijken bestemmingsplan voor de mogelijkheid waarbij drie aansluitingen worden gevoegd tot één aansluiting in een (te realiseren) rotonde bij De Woude, Een rotonde bij De Woude/Starnmeer, Alkmaar

Logo Alkmaar

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT

 

Kennisgeving ontwerp-beschikking uitgebreide voorbereidingsprocedure

Rotonde bij De Woude/Starnmeer (Project tracéaanpassing Provinciale wegen N244a en N246)

 

De aanvraag heeft betrekking op grondgebied van zowel de gemeente Castricum als de gemeente Alkmaar. Op grond van artikel 6.1 van het Besluit omgevingsrecht is de gemeente Alkmaar bevoegd gezag.

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken gelet op het bepaalde in artikel 3.10 eerste lid Wabo juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij voornemens zijn vergunning te verlenen voor:

 

Een rotonde bij De Woude/Starnmeer: Afwijken bestemmingsplan voor de mogelijkheid waarbij drie aansluitingen worden gevoegd tot één aansluiting in een (te realiseren) rotonde bij De Woude.

 

Datum einde zienswijzentermijn: 23 november 2016

 

Door de provincie Noord-Holland zijn aanvragen ingediend voor de tracé-aanpassing van de provinciale wegen N244a en N246. De aanvragen betreffen de activiteit ‘afwijken van het bestemmingsplan’. Het wegdek moet worden vervangen vanwege de slechte (technische) staat. Van deze gelegenheid wordt gebruik gemaakt om het tracé conform duurzaam-veilig principes in te richten.

 

Bovengenoemde vergunning kan niet eerder worden verleend dan nadat de gemeenteraad heeft verklaard daartegen geen bezwaar te hebben. De gemeenteraad heeft besloten tot afgifte van een ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor (de consequenties van) deze aanvraag.

 

Zienswijzen

Bovengenoemde ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken liggen vanaf morgen gedurende zes weken ter visie bij de servicebalie vergunning en subsidieverlening van het Stadskantoor. Voor bezoekadres en openingstijden zie www.alkmaar.nl. Een ieder kan gedurende deze termijn mondeling of schriftelijk eventuele zienswijzen over de ontwerpbesluiten naar voren brengen bij burgemeester en wethouders van Alkmaar, Postbus 53, 1800 BC Alk­maar onder vermelding van ‘Zienswijze op tracé-aanpassing N224a en N246/rotonde’ Eventuele zienswijzen dienen uiterlijk op de hierboven genoemde datum einde zienswijzentermijn te zijn ingediend.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijzen (op afspraak) en voor informatie: de heer R. Klaassen, Unit Vergunningen en Subsidieverlening gemeente Alkmaar, tel 14072.

 

Informatieavond

Op donderdag 27 oktober 2016 wordt er door de provincie een informatieavond georganiseerd voor omwonenden en belangstellenden. Tijdens deze avond is er gelegenheid om over de ontwerpbesluiten omgevingsvergunning vragen te stellen. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De informatieavond is op 27 oktober 2016 van 19:00 tot 21:00 uur in het Trefpunt aan de Bongerdstraat 1, 1536 AL in Markenbinnen.

 

Naar boven