Verlengingsbesluit Flora- en faunawet gedragscode, Ministerie van Economische Zaken

De Staatssecretaris van Economische Zaken heeft het besluit tot tijdelijke verlenging van de Gedragscode Flora- en faunawet gemeente Nieuwkoop goedgekeurd tot het moment dat de nieuwe gedragscode, gebaseerd op de Wet natuurbescherming, is goedgekeurd.

Ambtshalve verlenging

De huidige gedragscode worden tijdelijk verlengd (artikel 16b, tweede lid, onderdeel b, van het Besluit vrijstelling beschermde dier- en plantensoorten). In de gedragscodes staan regels voor de planning en de uitvoering van werkzaamheden in het kader van bestendig beheer of onderhoud en werkzaamheden in het kader van ruimtelijke ontwikkeling en inrichting. De beheermaatregelen gaan onder meer over werkzaamheden in en rond watergangen, aan en rond infrastructuur en in het kader van natuurbeheer, landbouw of bosbouw. Het bestendig gebruik gaat onder meer over instandhouding van recreatiegebieden en het laten plaatsvinden van evenementen op daarvoor bestemde terreinen. De ruimtelijke inrichting gaat onder meer over slootdemping, herprofilering van watergangen, waterbodemsanering en sloop- en reconstructiewerkzaamheden.

Hoe verloopt de procedure?

Over dit soort aangelegenheden beslist de Staatssecretaris van Economische Zaken. Hij heeft besloten de tijdelijke verlenging van de looptijd van deze gedragscode goed te keuren. De looptijd van de gedragscode wordt verlengd tot het moment dat de Wet natuurbescherming in werking is getreden en de nieuwe gedragscode definitief is goedgekeurd. Het besluit is geregistreerd onder nummer RVO/2016/549.

Wat houdt een gedragscode in?

In de Flora- en faunawet (artikel 3, eerste lid en artikel 4, eerste en tweede lid) staan verbodsbepalingen om inheemse planten en dieren te beschermen. Met een goedgekeurde gedragscode geldt een vrijstelling van deze verbodsbepalingen als werkzaamheden volgens die gedragscode plaatsvinden. Het gaat om werkzaamheden voor bestendig gebruik, bestendig beheer of onderhoud van infrastructuur, ruimtelijke ontwikkeling en inrichting.

Meer informatie

Heeft u vragen, kijk dan op mijn.rvo.nl. Of neem telefonisch contact met ons op:

088 042 42 42 (lokaal tarief).

Naar boven