Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Voorburg West / Park Leeuwenbergh

Logo Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg in de openbare vergadering van 11 oktober 2016 het gerepareerde bestemmingsplan Voorburg West / Park Leeuwenbergh gewijzigd heeft vastgesteld.

Aanleiding

Op 29 juni 2016 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, in een tussenuitspraak bepaald, dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Voorburg West / Park Leeuwenbergh op 3 onderdelen moet repareren. Met het vaststellen van het bestemmingsplan op 11 oktober 2016 voldoet de raad aan deze opdracht.

Plangebied

Het plangebied bestaat uit twee delen van Voorburg West en uit Park Leeuwenbergh.

Het plandeel Voorburg West van het bestemmingsplan 'Voorburg West / Park Leeuwenbergh' bestaat uit twee afzonderlijke delen die van elkaar worden gescheiden door het plangebied van het bestemmingsplan Rotterdamsebaan. Het plandeel Voorburg West ligt in het stedelijk gebied van Voorburg direct grenzend aan de gemeente Den Haag. Het wordt verder aan de westzijde begrensd door de 'Haagse Trekvliet' en aan de zuidzijde door de Westvlietweg. De oostelijke begrenzing van het plandeel wordt gevormd door de Laan van Nieuw Oosteinde, Zwartelaan en de Huijgensstraat.

Het plandeel Park Leeuwenbergh ligt in het stedelijk gebied van Leidschendam en wordt aan de noordwestzijde begrensd door het Rijn Schie kanaal (De Vliet). De overige plangrenzen worden gevormd door de gemeentegrens met de gemeente Den Haag.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan is dat op grond van de Wro de gemeente een vastgesteld bestemmingsplan ten minste eens in de tien jaar moet herzien en aanpassen aan gewenste en noodzakelijke ontwikkelingen.

Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt voor dit gebied een nieuw planologisch regime geschapen.

Het bestemmingsplan heeft een overwegend conserverend karakter.

Inzien bestemmingsplan

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van vrijdag 14 oktober 2016 tot en met donderdag 24 november 2016.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Daarnaast kan iedereen beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad in het plan bij de vaststelling heeft aangebracht.

Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op telefoonnummer (070) 4264426.

Inwerkingtreding

Het gerepareerde bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer D. van Berlo of een van de andere medewerkers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep ruimtelijke plannen op telefoonnummer 14 070.

Leidschendam-Voorburg, 12 oktober 2016

Naar boven