Rectificatie Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Buitengebied herziening 2014, Koestraat 24, 28, 30 en 32 ” (BP1089-VG02), Maasdriel

Logo Maasdriel

Vanwege een fout in de publicatietekst van 5 oktober 2016 volgt hieronder de goede tekst. De fout had betrekking op de verwijzing naar de website van ruimtelijkeplannen.nl en de bronbestanden waarop het plan ook is te vinden. Op de website van Maasdriel.nl was het plan al beschikbaar.

De gemeenteraad heeft dit bestemmingsplan op 22 september 2016 gewijzigd vastgesteld.

Het besluit is het gevolg van een tussenuitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (bestuurlijke lus) van 25 mei 2016 over het ingekomen beroep tegen het op 4 juni 2015 oorspronkelijk vastgestelde bestemmingsplan “Buitengebied herziening 2014, Koestraat 24, 28, 30 en 32”

Met dit bestemmingsplan wordt navolging gegeven aan de opdracht van de Raad van State om binnen 20 weken een in het bestemmingsplan geconstateerd gebrek te herstellen. Daarbij hoeft de uitgebreide voorbereidingsprocedure niet te worden gevolgd. Dit houdt in dat er geen ontwerpbestemmingsplan ter inzage is gelegd. De reparatie betreft het toevoegen van een planregeling aan het al vastgestelde plan. Met deze planregel wordt het mogelijk om met een binnenplanse afwijking van het bestemmingsplan, huisvesting van arbeidsmigranten toe te staan binnen de agrarische bestemming. De voorwaarden waaraan moet worden voldaan staan in de notitie “Huisvesting arbeidsmigranten 2014” welke als bijlage aan de regels van het bestemmingsplan is toegevoegd. In de einduitspraak op het al ingediende beroepschrift zal de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State rekening houden met deze reparatie van het bestemmingsplan.

Inzien

Van 6 oktober tot en met 16 november 2016 ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij horende stukken tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

U kunt het bestemmingsplan ook vinden op;

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BP1089-VG02

De bronbestanden zijn beschikbaar via

http://maasdriel.digitaleplannen.nl/plannen/NL.IMRO.0263.BP1089-/NL.IMRO.0263.BP1089-VG02

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kan door belanghebbenden beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Er is alleen beroep mogelijk tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht. Een beroepschrift moet binnen de inzagetermijn worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Als u bevoegd bent beroep in te stellen kunt u naast het indienen van een beroepschrift een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als u van deze mogelijkheid gebruik maakt, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat over een voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van beroep en het aanvragen van een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

  

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar mevrouw A. Zweerus.

Naar boven