Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit Hogere waarden “Hattemerbroek, Zuiderzeestraatweg 680”

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Hattemerbroek, Zuiderzeestraatweg 680” met de daarbij behorende stukken en het hierop betrekking hebbende ontwerpbesluit met ingang van 12 oktober 2016 ter inzage ligt.

 

Doel van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan is bedoeld om de ontwikkeling van een bouwplan voor 9 grondgebonden woningen mogelijk te maken op de voormalige bedrijfslocatie van het bedrijf ‘Vika bedrijfswagens’. De reeds aanwezige bedrijfswoning op dit perceel is in dit bestemmingsplan als reguliere woning opgenomen.

 

Hogere Waarden

Op grond van de Wet Geluidhinder mag de geluidbelasting door wegverkeer bij de gevels van nieuw te bouwen (te bestemmen) woningen en andere geluidsgevoelige bestemmingen in principe niet hoger zijn dan 48 decibel. Het geluidsniveau op de gevels van drie woningen gelegen aan de Zuiderzeestraatweg bedraagt maximaal 59 decibel. Burgemeester en wethouders zijn in verband daarmee van plan om voor de bedoelde woningen een hogere geluidsbelasting toe te staan.

 

Inzage termijn

De betreffende stukken liggen met ingang van 12 oktober 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Oldebroek op werkdagen van 8.30 tot 12.30 en iedere woensdag van 17.00 tot 20.00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.oldebroek.nl.

 

Zienswijze ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de eerder genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn of haar zienswijze over het

ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG te Oldebroek

 

Zienswijze ontwerpbesluit Hogere waarden

Gedurende de eerder genoemde termijn kan iedere belanghebbende schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbesluit Hogere waarden kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG te Oldebroek

 

Ook bestaat de mogelijkheid voor een ieder om gedurende de inzagetermijn zijn of haar zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u een afspraak te maken met één van de medewerkers van de eenheid Dienstverlening, telefoonnummer: 14 0525.

 

Het college van de gemeente Oldebroek,

11 oktober 2016

Naar boven