Ontwerpbestemmingsplan "Driebergen Centrum"

Logo Utrechtse Heuvelrug

Het ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 14 oktober 2016 gedurende zes weken (tot en met 24 november 2016) het ontwerpbestemmingsplan Driebergen Centrum en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen (identificatienummer: NL.IMRO.1581.DBGcentrum-ON02).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het ontwerpbestemmingsplan beoogt de planologisch-juridische basis voor de inrichting van het ruimtelijk beheer in het plangebied Driebergen Centrum. Het betreft een actualisatieplan dat meerdere oude bestemmingsplannen vervangt. Het plangebied omvat het Centrum van Driebergen en is begrensd door:

- in het noorden: Dokter Hermansstraat;

- in het oosten: Traaij en Oranjelaan;

- in het zuiden: Hoofdstraat en Engweg;

- in het westen: Bosstraat.

Naar aanleiding van de inspraak op het voorontwerp zijn meerdere wijzigingen doorgevoerd in het ontwerp. Wat deze wijzigingen zijn kunt u teruglezen in de Nota Inspraak die samen met het ontwerp ter inzage ligt. Zo is nu het gebied rondom het parkeerterrein op de Appelgaard buiten het bestemmingsplan gehouden omdat deze locatie mogelijk gedurende de looptijd van het plan wordt herontwikkeld. Hiervoor zal een afzonderlijk planologisch kader worden opgesteld.

De herontwikkeling van het voormalige gemeentekantoor en de huidige brandweerkazerne aan de Bosstraat 1 is wel in het plan opgenomen.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage.

U kunt het plan ook inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn en in de bibliotheek van Driebergen-Rijsenburg tijdens de openingsuren.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder een zienswijze, naar keuze schriftelijk (waar de voorkeur naar uitgaat) of mondeling maar niet per email, indienen bij de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn, met vermelding van het onderwerp: “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Driebergen Centrum”.

Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen verzoeken wij u vóór 16 november 2016 contact op te nemen met de heer K.F. van de Velde van het team Omgevingsontwikkeling van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, via 0343 56 56 00.

 

 

Naar boven