Wet op de Lijkbezorging

Logo Aa en Hunze

Aanwijzingsbesluit ‘bijzondere begraafplaats’, uitbreiding

natuurbegraafplaats ‘ Hillig Meer’ te Eext.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze maken bekend dat de gemeenteraad op 29 september 2016 het aanwijzingsbesluit tot bijzondere begraafplaats in verband met de uitbreiding van natuurbegraafplaats Hillig meer te Eext, op grond van artikel 40 van de Wet op de Lijkbezorging heeft vastgesteld. Het aanwijzingsbesluit heeft betrekking op de gronden op de percelen, kadastraal bekend Anloo, sectie X, nrs. 47, 51, 135, 182, 214, 215 en 217 (alle gedeeltelijk) en plaatselijk bekend als gronden gelegen tussen de bestaande natuurbegraafplaats ‘Hillig Meer’ en de N33 te Eext, zoals weergegeven op de situatietekening behorende bij het vastgestelde aanwijzingsbesluit. De bijzondere begraafplaats is bedoeld als uitbreiding van natuurbegraafplaats ‘Hillig Meer’ te Eext en kan alleen worden gerealiseerd op de door de gemeenteraad aangewezen gronden.

Ter inzage

Het besluit is op 11 oktober 2016 verzonden aan de aanvrager en ligt gedurende de beroepstermijn ter inzage bij de centrale publieksbalie in het gemeentehuis, Spiekersteeg 1 in Gieten. Daarnaast is het aanwijzingsbesluit met bijbehorende situatietekening gedurende deze periode digitaal te raadplegen via www.aaenhunze.nl (onder ‘Inwoners en Verenigingen’ / ‘Wonen & bouwen’ / ‘Bestemmingsplannen’ / ‘In procedure’ / ‘Vastgesteld’).

Beroep

Op grond van artikel 6:13 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 42 van de Wet op de Lijkbezorging kunnen belanghebbenden, binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit, een beroepschrift indienen bij Gedeputeerde Staten van Drenthe, Postbus 122, 9400 AC te Assen. Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten uw naam, adres, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Indien een beroepschrift is ingediend kan – indien onverwijlde spoed dat vereist – tegen betaling van griffierechten een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Assen, Sector Bestuursrecht, Postbus 30009, 9400 RA te Assen.

Naar boven