Bestuurlijke lus bestemmingsplan Terpstraat 9, Groessen

Logo Duiven

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken bekend dat de gemeenteraad op 3 oktober 2016 het bestemmingsplan ‘Terpstraat 9, Groessen’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Gewijzigd bestemmingsplan Terpstraat 9, Groessen.

Het bestemmingsplan maakt functieverandering naar wonen mogelijk. Op de voormalige agrarische bedrijfslocatie worden de bedrijfsgebouwen gesloopt. Hiervoor in de plaats worden één woongebouw (met twee wooneenheden) en een vrijstaande woning teruggebouwd. De voormalige bedrijfswoning blijft behouden.

Bestuurlijke lus

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft de gemeenteraad met toepassing van artikel 8:51d van de Algemene wet bestuursrecht opgedragen een gebrek in het bestemmingsplan Terpstraat 9, Groessen (vastgesteld op 2 november 2015) te herstellen. Met de wijziging van het vaststellingsbesluit geeft de gemeenteraad gevolg aan de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 15 juni 2016 met nummer 201509117/1/R1.

Wijzigingen

Ten opzichte van de vaststelling van het bestemmingsplan op 2 november 2015 zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

  • in de planregels van de bestemmingen Agrarisch, Tuin en Wonen-1 wordt landschappelijke inpassing mede mogelijk gemaakt;

  • in de bestemming Wonen-1 is een voorwaardelijke verplichting met betrekking tot de landschappelijke inpassing van het plan opgenomen en

  • het inpassingsplan is als bijlage aan de planregels toegevoegd.

Inzien

Het gewijzigde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 13 oktober 2016 tot en met 23 november 2016 voor iedereen (op afspraak) ter inzage bij het Loket Omgevingsvergunning. Dit loket bevindt zich in het gemeentehuis aan het Koning Willem-Alexanderplein 1 te Duiven. Voor inzage van de stukken kunt u een afspraak maken met het Omgevingsloket via omgevingsvergunning@duiven.nl of via telefoonnummer (0316) 279 161. Daarnaast is het plan te lezen op de gemeentelijke website http://0226.roview.net en op www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN:NL.IMRO.0226.BPGROESSENENLOO007-VS02).

Beroep

Van 14 oktober 2016 tot en met 24 november 2016 kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingediend door een belanghebbende die:

  • bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling ten opzichte van de eerdere vaststelling op 2 november 2015 zijn aangebracht.

Degenen die al eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 2 november 2015 tot vaststelling van het bestemmingsplan Terpstraat 9, Groessen, hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven planonderdelen.

Meer informatie

Voor vragen over deze publicatie of inzage van de stukken buiten openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken met de behandelend ambtenaar Yvette Visser. Zij is telefonisch bereikbaar via (0316) 27 92 17.

Naar boven