Vastgesteld gewijzigd uitwerkingsplan Lingenskamp 51, Laren

Logo Laren

Op 20 september 2016 heeft het college het uitwerkingsplan Lingenskamp 51 gewijzigd vastgesteld. Dit besluit is genomen ingevolge van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Het uitwerkingsplan heeft het kenmerk

NL.IMRO.0417.Lkamp51-Va01.

Het plan

Op het perceel aan de Lingenskamp 51 was een tuincentrum gevestigd. In het voorgaande bestemmingsplan ‘de Omloop’ was het perceel specifiek bestemd als ‘Tuincentrum’. Het tuincentrum heeft inmiddels haar bedrijfsactiviteiten beëindigd. In het sinds april 2014 geldende bestemmingsplan Laren-Noord is een uitwerkingsregeling opgenomen voor dit perceel, welke de mogelijkheid biedt om maximaal vier woningen te realiseren. Naast de bestaande woning wordt met dit uitwerkingsplan dan ook de bouw van drie extra woningen mogelijk gemaakt.

De wijziging(en)

Bij de vaststelling van het plan is een wijziging doorgevoerd. Het betreft het schrappen van artikel 4.4.1. uit de regels. Dit was een bevoegdheid tot het afwijken van de regels ten aanzien van de bouwhoogte.

Ter inzage

Het uitwerkingsplan ligt met ingang van 10 oktober 2016 gedurende 6 weken ter inzage en kunt u inzien bij de balie Bouwen en Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 te Eemnes. U kunt hier op afspraak (tel 14035). Tevens is het uitwerkingsplan te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0417.Lkamp51-Va01).

Beroep

Tegen het vastgestelde uitwerkingsplan kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag een beroepschrift worden ingediend door degene die eerder een ontvankelijke zienswijze heeft ingediend. Daarnaast kan een ieder een beroepschrift indienen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het uitwerkingsplan ten opzichte van het eerder ter visie gelegde ontwerpuitwerkingsplan zijn aangebracht. Tot slot kunnen belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken een beroepschrift indienen.

Voorlopige voorziening

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kan voor spoedeisende zaken een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling. Ook voor een dergelijk verzoek is een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het uitwerkingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Naar boven