Besluit MER beoordelingsplicht biologische pluimveehouderij Broekhuizerstraat 2 te Wehl

Logo Doetinchem

Op 8 februari 2016 heeft het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Doetinchem een MER aanmeldingnotitie krachtens de Wet milieubeheer ontvangen betreffende het voornemen van de heer H. Kemper om het bestaande melkrundveebedrijf aan de Broekhuizerstraat 2 te Wehl te wijzigen in een biologische pluimveehouderij voor het houden van 52.800 vleeskuikens. De wijziging van het agrarisch bedrijf valt onder de categorie 14, onderdeel D van het Besluit milieueffectrapportage (mer). Het betreft hier het uitbreiden met een installatie voor het houden van meer dan 40.000 plaatsen voor pluimvee, waardoor een zogeheten MER beoordelingsplicht geldt op basis van de Wet milieubeheer en het Besluit mer. Dit houdt in dat het bevoegd gezag moet bepalen of bij de voorbereiding van het betrokken besluit voor de activiteit, vanwege de bijzondere omstandigheden waardoor deze activiteit wordt ondernomen, een milieueffectrapport moet worden gemaakt.

Op 6 september 2016 heeft het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Doetinchem besloten dat ten behoeve van de wijziging van het bestaande melkrundveebedrijf in een biologische vleeskuikenshouderij aan de Broekhuizerstraat 2 te Wehl geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld. Tegen deze beslissing kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

De vergunningsprocedure die hierop zal volgen, biedt aan belanghebbenden de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen met betrekking tot het MER beoordelingsbesluit. De onderhavige beslissing maakt deel uit van de voorbereiding op de beschikking op de omgevingsvergunning, waarvoor nog de formele procedure zal worden gestart.

De stukken betreffende de MER beoordeling kunnen op verzoek kosteloos worden opgevraagd bij de Gemeentewinkel (tel. 0314-377377).

 

Doetinchem, 6 september 2016

Burgemeester en wethouders van Doetinchem

Naar boven