Kennisgeving ontwerp-watervergunning kade/voetpad en graafwerkzaamheden nabij kanteldijk Drontermeerpolder in de gemeente Kampen, Gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid / Reevediep (cluster 15)

Logo Overijssel

Het dagelijks bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft een vergunningaanvraag op grond van de Waterwet ontvangen en is voornemens vergunning te verlenen voor:

  • 1.

    Werkzaamheden op diverse percelen in de gemeente Kampen, nabij de primaire waterkering (kanteldijk) om de Drontermeertunnel. Het betreft de aanleg van een kade met voetpad rondom de kanteldijk en graafwerkzaamheden ten behoeve van de natuurlijke inrichting en het oppervlaktewater van de hoogwatergeul ten zuiden van de kanteldijk. Voor zover deze werkzaamheden plaatsvinden binnen de beschermingszone van de waterkering, is hiervoor een watervergunning nodig. Voor de exacte locatie van de werkzaamheden wordt verwezen naar het bij het ontwerpbesluit behorende kaartmateriaal. 

    Op de voorbereiding en bekendmaking van dit ontwerpbesluit is de provinciale coördinatieregeling van toepassing.

     

    Waar en wanneer kunt u het ontwerpbesluit inzien?

    Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken (inclusief de aanvraag) liggen van donderdag 13 oktober 2016 tot en met woensdag 23 november 2016 ter inzage op de volgende locaties:

  • 1.

    provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2 te Zwolle, geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur;

  • 2.

    gemeentehuis Kampen, Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen, geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, woensdag tot 19.00 uur en vrijdag tot 16.00 uur. 

    Alle documenten zijn te raadplegen via www.ruimtevoorderivierijsseldelta.nl.

     

    Hoe kunt u uw zienswijze indienen?

    Tijdens de periode van terinzagelegging, van donderdag 13 oktober 2016 tot en met woensdag 23 november 2016, kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. Alle zienswijzen worden in een Reactienota samengevat en beantwoord. U kunt verzoeken om uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken in de Reactienota.

    Alleen een belanghebbende die over het ontwerpbesluit een zienswijze naar voren heeft gebracht, kan later tegen dat besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (tenzij hem geen verwijt kan worden gemaakt van het niet naar voren brengen van een zienswijze).

     

    Schriftelijk

    Stuur uw schriftelijke zienswijze naar:

    Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel

    t.a.v. Coördinator Procedures IJsseldelta-Zuid, de heer J.J. van Burg

    Postbus 10078

    8000 GB Zwolle

     

    Mondeling

    U kunt uw zienswijze ook mondeling naar voren brengen. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken, neem dan binnen de periode van terinzagelegging contact op met de heer J.J. van Burg via telefoonnummer 06-20613270, zodat met u een afspraak gemaakt kan worden.

    Van een mondelinge zienswijze wordt een bondig verslag gemaakt.

     

    Wat gebeurt er met uw zienswijze?

    Een ieder die een zienswijze heeft ingediend, krijgt een ontvangstbevestiging.

    Alle zienswijzen worden doorgestuurd naar de desbetreffende bevoegd gezagsinstantie, die de zienswijzen betrekt bij het nemen van het definitieve besluit. Uiterlijk tegelijkertijd met het bekendmaken van het definitieve besluit wordt iedere indiener van een zienswijze geïnformeerd hoe het bevoegd gezag met de zienswijze is omgegaan.

     

    Crisis- en herstelwet

    IJsseldelta-Zuid valt onder de Crisis- en herstelwet. Deze wet richt zich op versnelling van projecten en bevat onder andere bepalingen voor de beroepsprocedure.

     

    Vragen

    Voor vragen en nadere informatie over het project en de procedure kunt u terecht bij de coördinator procedures IJsseldelta-Zuid van de provincie Overijssel, de heer J.J. van Burg, via telefoonnummer 06-20613270.

Zwolle, 5 oktober 2016

Gedeputeerde Staten van Overijssel,

Namens deze:

Drs. L.Folkertsma, team BCDOK

Naar boven