Gemeente Heerlen – Vaststelling bestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat

Logo Heerlen

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat de raad van Heerlen bij besluit van 28 september 2016 het bestemmingsplan 'Heerlen-Stad Noord' zoals vervat in de bij dit besluit behorende verbeelding, regels, toelichting en ondergrond met IMRO-identificatienummer NL.IMRO.0917.BPO30200W000001-0401 gewijzigd heeft vastgesteld. De raad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat is een ontwikkelplan.

Op de gronden gelegen aan de Nicolaas Beetsstraat zullen 65 grondgebonden woningen worden gerealiseerd. Het projectgebied ligt in het bestemmingsplan Heerlen-Oost en is niet in overeenstemming met dit plan. Om de woningen te kunnen realiseren dient een nieuw bestemmingsplan te worden opgesteld. In het ontwerp bestemmingsplan plan zijn tevens de gebieden 'Vossenpark' en 'Pius X' meegenomen. Deze gebieden zijn reeds ontwikkeld op grond van een vrijstelling ex. Artikel 19 lid 2 WRO (oud).

Plangebied.

Het bestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat is gelegen tussen de Euregioweg, de

Staringstraat, de achterzijde van de woningen aan de Bilderdijkstraat en de da

Costastraat, de Pius X straat en de Voskuilenweg.

Het plan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerp van het bestem-mingsplan. De wijzingen betreffen:

- het niet opnemen van aanduidingsvlakken voor enkele bebouwingstypes;

- het niet opnemen van de Aanduiding zorgwoning en parkeerterrein in de Regels/Dataset;

- het niet opnemen van aanduidingsgrenzen van [tae] [aeg] en [gs] op de analoge verbeelding;

- Het niet goed opnemen in de regels van de matrix maximum goothoogte (m), Maximum bouwhoogte (m);

- Het aanpassen van art. 4.2.1 Bouwwerken, geen gebouwen zijnde

Aan het sjabloon regels van de gemeente Heerlen.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 11-10-2016 gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan (inclusief de bronbestanden) kan tevens digitaal worden ingezien op de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Belanghebbenden die gedurende de termijn van ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan tijdig hun zienswijze bij de raad kenbaar hebben gemaakt , alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, dan wel belanghebbenden die getroffen worden door de gewijzigde vaststelling, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, beroep instellen.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep instelt kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit van de raad, en daarmee het bestemmingsplan, treedt daags na afloop van de beroepster-mijn in werking. Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist

Heerlen, 07-10-2016

Burgemeester en wethouders van Heerlen

Naar boven