Reparatie bestemmingsplan 'Binnenstad'

Logo Middelburg

In het kader van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) ligt de reparatie van het bestemmingsplan ‘Binnenstad’, voor het plandeel ‘voormalige Generaal Berghuijskazerne’, vanaf 13 oktober 2016 tot en met 23 november 2016 voor een ieder ter inzage bij de vakbalie in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

De gemeenteraad heeft op 15 december 2015 besloten het bestemmingsplan ‘Binnenstad’ gewijzigd vast te stellen. Tegen dat besluit is beroep aangetekend. Op 3 augustus 2016 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRvS) uitspraak gedaan over de beroepschriften.

De ABRvS heeft de beroepschriften grotendeels ongegrond verklaard, met uitzondering van de beroepschriften voor de onderdelen verkeer en parkeren ter plaatse van de voormalige Generaal Berghuijskazerne. De ABRvS heeft dan ook het plandeel met de bestemming ‘Wonen’ voor het voormalige kazerneterrein van het bestemmingsplan Binnenstad vernietigd.

Voor het overige is het bestemmingsplan Binnenstad zoals dat op 15 december 2015 is vastgesteld, onherroepelijk geworden en in werking getreden.

De ABRvS verplicht in de uitspraak de gemeenteraad van Middelburg om binnen 26 weken na de uitspraak op de genoemde onderdelen een nieuw vaststellingsbesluit te nemen. Middels het ter visie leggen van een reparatie van het bestemmingsplan, als zijnde voorbereiding op een nieuw raadsbesluit, wordt invulling gegeven aan deze opdracht.

Het bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien op onze website www.middelburg.nl onder wonen en (ver)bouwen / bestemmingsplannen / plannen in procedure.

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMRO.0687.BPBNS-VW01.

Gedurende genoemde termijn van ter visie legging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze omtrent het bestemmingsplan kenbaar maken bij de raad van de gemeente Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze binnen de genoemde periode is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 67 5225.

Middelburg, 12 oktober 2016

Naar boven