RECTIFICATIE: Vastgesteld bestemmingsplan ‘Industrieweg 33 Mijdrecht’

Logo De Ronde Venen

Op 29 september 2016. is aangekondigd dat de terinzagelegging van bestemmingsplan ‘Industrieweg 33 Mijdrecht’ op 30 september 2016 zou beginnen. Dat is echter mislukt. Het beschikbaar stellen van het plan op www.ruimtelijkeplannen.nl is niet op tijd gebeurd. Daarom wordt de termijn van terinzagelegging met - in dit geval - twee weken verschoven. De aankondiging van deze terinzagelegging komt nu als volgt te luiden:

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad van De Ronde Venen op 22 september 2016 het bestemmingsplan ‘Industrieweg 33 Mijdrecht’ (met planidentificatienummer NL.IMRO.0736.BPP017industriew33-va01)heeft vastgesteld (postcode: 3641).Dit vastgestelde plan ligt met ingang van 14 oktober 2016 zes weken ter inzage. Zie verder onder het kopje ‘Beroep’.

Het vastgestelde bestemmingsplan is op de volgende manieren te raadplegen:

  • De papieren versie is in te zien bij de balie Omgevingszaken, op de begane grond, in de centrale hal van het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. Deze balie is open op afspraak, maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 11.30 uur. U kunt een afspraak maken door te mailen naar E. omgevingszaken@derondevenen.nl of te bellen met T. 0297 29 16 16.

  • Het digitale ontwerpbestemmingsplan is interactief te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl of http://0736.ropubliceer.nl.

  • De authentieke planbestanden kunt u downloaden van de volgende bestandslocatie: http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html.

Hoofdzaak vastgesteld bestemmingsplan

Het plangebied ‘Industrieweg 33 Mijdrecht’ bevindt zich aan de noordzijde van de Industrieweg op het industrieterrein in Mijdrecht, vrijwel tegenover de Ondernemingsweg, een straat die aan de zuidzijde aantakt aan de Industrieweg. Het plangebied wordt omgeven door bedrijven, met de nodige bedrijfswoningen. De locatie bestaat in de huidige situatie uit een woonhuis met een bijbehorend bouwwerk en een verhard terrein voorzien van parkeerplaatsen. De huidige woonbestemming is een overblijfsel uit een oudere situatie, toen het MOB-complex zich hier nog bevond. Bij de voormalige entreeweg van dat complex stonden woningen.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (van 14 oktober tot en met 24 november 2016) kan beroep worden ingesteld tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld en die tijdelijke maatregelen nodig vindt waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is separaat een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven