Mededeling in het kader van de uitvoering van het project Omlegging A9 Badhoevedorp, Rijkswaterstaat

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat de volgende besluiten zijn genomen.

Welk besluiten zijn genomen en liggen ter inzage?

Voor de uitvoering van het tracébesluit Omlegging A9 Badhoevedorp zijn onderstaande besluiten genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

In opdracht van Rijkswaterstaat realiseert Combinatie BadhoeverBogen de omlegging van de A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp. Vanaf 2018 loopt de A9 niet meer dwars door Badhoevedorp, maar komt ten zuiden om het dorp heen te liggen.

Bovenbouw geluidsscherm 2

Bij besluit van 30 september 2016, kenmerk 885767, is door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen verleend. Het besluit heeft betrekking op het realiseren van de bovenbouw van geluidsscherm 2, locatie AA 100 te Haarlemmermeer.

Bovenbouw geluidsscherm 3

Bij besluit van 30 september 2016, kenmerk 886182, is door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen verleend. Het besluit heeft betrekking op het realiseren van de bovenbouw van geluidsscherm 3, locatie AA 100 te Haarlemmermeer.

Bovenbouw geluidsscherm 6

Bij besluit van 30 september 2016, kenmerk 886106, is door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen verleend. Het besluit heeft betrekking op het realiseren van de bovenbouw van geluidsscherm 6, locatie H 10435 te Haarlemmermeer.

Bovenbouw geluidsscherm 9

Bij besluit van 30 september 2016, kenmerk 885904, is door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen verleend. Het besluit heeft betrekking op het realiseren van de bovenbouw van geluidsscherm 9, locatie A1 848 te Haarlemmermeer.

Bovenbouw geluidsscherm 11

Bij besluit van 30 september 2016, kenmerk 885905, is door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen verleend. Het besluit heeft betrekking op het realiseren van de bovenbouw van geluidsscherm 11, locatie H 11205 te Haarlemmermeer.

Bovenbouw geluidsscherm 12

Bij besluit van 30 september 2016, kenmerk 886142, is door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen verleend. Het besluit heeft betrekking op het realiseren van de bovenbouw van geluidsscherm 12, locatie H 10429 te Haarlemmermeer.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

De besluiten en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 6 oktober 2016 tot en met 16 november 2016 tijdens kantooruren ter inzage bij de gemeente Haarlemmermeer, Raadhuisplein 1, 2132 TZ Hoofddorp. Voorts kunt u de stukken inzien bij het Servicecentrum Badhoevedorp, Sloterweg 22, 1171 CR Badhoevedorp. Openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Op dinsdagavond na telefonische afspraak: 0900 – 1852.

De besluiten zijn tevens beschikbaar via de website www.odnzkg.nl onder de kop ‘bekendmakingen’.

Hoe kunnen belanghebbenden beroep indienen?

Van 6 oktober 2016 tot en met 16 november 2016 staat voor belanghebbenden beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het instellen van beroep tegen een besluit geschiedt door indiening van een ondertekend beroepschrift dat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep bevat.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, dat wil zeggen in ieder geval de vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en, zo mogelijk, de datum en het kenmerk van het besluit;

  • een opgave van de redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Tevens dient ten behoeve van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, zo mogelijk, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht te worden overgelegd.

Op deze besluiten is hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke zijn beroepsgronden zijn. Na afloop van de beroepstermijn kunnen deze gronden niet meer worden aangevuld. In het beroepschrift dient tevens te worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Het verzoek dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, dat wil zeggen in ieder geval de vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het nummer of kenmerk van het besluit;

  • de gronden van het verzoek (motivering).

Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie?

Voor nadere informatie met betrekking tot de besluiten kunt u zich wenden tot het Team Vergunningen van de gemeente Haarlemmer­meer en bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, telefoon 0900 – 1852 (tussen 9.00 uur en 17.00 uur), e-mailadres: info@haarlemmermeer.nl en/of Nicoline.van.Dusschoten@odnzkg.nl.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling BJV-Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, A.K. van de Ven

Naar boven