Vaststelling welstandsnota De Schoonheid van Amsterdam 2016

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken bekend dat bij raadsbesluit van woensdag 14 september 2016 de geactualiseerde welstandsnota De Schoonheid van Amsterdam 2016 is vastgesteld. Op grond van artikel 12a van de Woningwet dient de gemeenteraad een welstandsnota vast te stellen.

Welstandsnota

In De Schoonheid van Amsterdam zijn de welstandscriteria en welstandskaders vastgelegd die worden toegepast bij de beoordeling van bouwplannen en bij de beoordeling van reclame-uitingen aan onroerend goed. De praktijk heeft uitgewezen dat er behoefte is aan aanvullende beoordelingscriteria voor enkele specifieke bouwwerken, zoals zonnepanelen- en collectoren, winkelpuien, zonwering, installaties, gevelreclame en kiosken. Daarnaast brengt nieuw en/of aangepast beleid een aantal inhoudelijke wijzigingen met zich mee. De technische wijzigingen betreffen onder andere diverse beleidsstukken die in de periode tussen de inwerkingtreding van de welstandsnota op 9 september 2013 en de wijziging van het bestuurlijk stelsel op 19 maart 2014 in de stadsdelen zijn vastgesteld. Tot slot zijn redactionele wijzigingen aangebracht die betrekking hebben op de wijziging van het bestuurlijk stelsel en ter voorkoming van misverstanden c.q. interpretatieverschillen.

Inwerkingtreding en ter inzage legging

De geactualiseerde welstandsnota De Schoonheid van Amsterdam 2016 is op 29 september 2016 in werking getreden. Tegen het besluit tot vaststelling van beleid is geen bezwaar en beroep mogelijk.

De welstandsnota De Schoonheid van Amsterdam is digitaal raadpleegbaar via www.welstand.amsterdam.nl of www.amsterdam.welstandinbeeld.nl.

De welstandsnota De Schoonheid van Amsterdam met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 13 oktober 2016 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het Stadsloket van stadhuis, locatie Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum.

Amsterdam, 12 oktober 2016

burgemeester en wethouders,

mr. A.H.P. van Gils

secretaris

mr. E.E. van der Laan

burgemeester

Naar boven