Bekendmaking ter inzage legging

Logo Reusel-De Mierden

ontwerpbestemmingsplan " BUITENGEBIED 2017 " EN BIJBEHOREND ONTWERP PLANMER “BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED 2017”

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan "Buitengebied 2017" en het bijbehorende ontwerp planMER “Bestemmingsplan Buitengebied 2017” vanaf 10 oktober 2016 gedurende 6 weken ter inzage ligt.

Het plangebied omvat het gehele buitengebied van de gemeente Reusel-De Mierden met uitzondering van locaties, waarvoor recent een afzonderlijke ruimtelijke procedure afgerond danwel in voorbereiding is.

Inhoud

Als uitwerking van het voorbereidingsbesluit van 10 november 2015 is een nieuw bestemmingsplan voorbereid. Voor dit nieuwe bestemmingsplan heeft de gemeenteraad op 19 april 2016 nieuwe beleidsuitgangspunten vastgesteld. Verder repareert dit bestemmingsplan eerder door de Raad van State vernietigde onderdelen en technische omissies. Voor het overige betreft het een beleidsarm en consoliderend bestemmingsplan. Dit houdt in, dat alleen eerder vastgesteld beleid is verwerkt waaronder bijvoorbeeld de geldende provinciale Verordening Ruimte 2014 en archeologiebeleid. Nieuwe locatieontwikkelingen zijn niet in dit bestemmingsplan meegenomen.

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en verbeelding.

Tevens ligt het bijbehorende ontwerp milieueffectrapport planMER “Bestemmingsplannen Buitengebied 2017” ter inzage. De bijbehorende bijlagen en de eerder in procedure gebrachte bijbehorende notitie reikwijdte en detailniveau liggen eveneens ter inzage.

Het doel van het planMER is het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming. De resultaten van het onderzoek naar de milieueffecten zijn gebruikt als onderbouwing van het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied 2017”.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het bijbehorende ontwerp planMER liggen ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en ontwerp planMER ook digitaal raadplegen op:

  • de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • de gemeentelijke website: www.reuseldemierden.nl/bestemmingsplannen.

Het identificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPBbuit2017-ON01.

Zienswijzen

Tijdens de ter inzage termijn kan een ieder bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren brengen. Dit kan op de volgende manieren:

  • schriftelijk (geen e-mail): de gemeenteraad van Reusel-De Mierden, postbus 11, 5540 AA Reusel;

  • mondeling: na afspraak met de heer M. Hartgerink, telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer (0497) 650 067 of via e-mailadres m.hartgerink@reuseldemierden.nl.

    De gemeente maakt een kort verslag van de mondelinge zienswijze.

Vragen

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer M. Hartgerink. U bereikt hem op maandag, dinsdag en donderdag via het telefoonnummer (0497) 650 067 of via e-mailadres m.hartgerink@reuseldemierden.nl.

Reusel, 4 oktober 2016.

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden,

de secretaris (wnd.) de burgemeester (wnd),

J.H.J. Sanders drs. H.W.S.M. Nuijten.

Naar boven