Gemeentelijke coördinatieregeling vastgestelde besluiten Biezenkamp, Leusden

Logo Leusden

Burgemeester en wethouders maken bekend dat vanaf vrijdag 7 oktober 2016 tot en met donderdag 17 november 2016 de volgende stukken ter inzage liggen:

  • het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Biezenkamp, herziening 2016’

  • de vastgestelde omgevingsvergunning om te bouwen

  • het gewijzigd vastgestelde verkeersbesluit Ossensteegje

  • het vastgestelde verkeersbesluit blauwe zone

  • de vastgestelde kapvergunning

Deze besluiten zijn met toepasing van de procedure van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd vastgesteld. Deze vastgestelde besluiten worden dan ook gelijktijdig voor de mogelijkheid van beroep ter inzage gelegd.

Bestemmingsplan ‘ Biezenkamp, herziening 2016 ’

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de afronding van het winkelcentrum Biezenkamp. Een bestaand gebouw in het winkelcentrum de Biezenkamp, het zogenaamde U-blok, krijgt een nieuwe bestemming. Dat gebouw krijgt in dit bestemmingsplan op de begane grond hoofdzakelijk commerciële functies en op de verdieping appartementen. Daarnaast wordt de bouw mogelijk gemaakt van een supermarkt, het zogenaamde L-blok, met daarboven appartementen.

De wijzigingen die zijn aangebracht betreffen alleen de toelichting bij dit plan, zo is de paragraaf voor verkeer aangescherpt en is de opmerking verwijderd over het toevoegen van een opleidingscentrum bij de bestemming voor de supermarkt.

Omgevingsvergunning om te bouwen

De omgevingsvergunning ziet op de bouw van de supermarkt en appartementen (het L-blok).

Verkeersbesluit Ossensteegje

Dit verkeersbesluit geeft invulling aan de wijze en mate van geslotenverklaring van het Ossensteegje.

De wijziging bestaat eruit dat aan de geslotenverklaring een onderbord ‘bestemmingsverkeer uitgezonderd’ wordt toegevoegd.

Verkeersbesluit blauwe zone

Dit verkeersbesluit geeft invulling aan het instellen van een parkeerschijfzone rondom het plangebied van de Biezenkamp.

Kapvergunning

Deze kapvergunning ziet op de kap van 6 platanen gesitueerd vóór het L-blok.

Ter inzage legging

De hierboven genoemde vastgestelde besluiten liggen met ingang van vrijdag 7 oktober 2016 tot en met donderdag 17 november 2016 ter inzage bij het omgevingsloket in het gemeentehuis. Het gemeentehuis is gevestigd aan ’t Erf 1, 3831 NA te Leusden. LET OP: Vanaf 17 oktober 2016 verandert ons bezoekadres. U vindt het gemeentehuis dan op Fokkerstraat 16, 3833 LD Leusden.

Het bestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke webpagina www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0327.170-0401.

De officiële bronbestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op www.leusden.nl/durp/plans/NL.IMRO.0327.170-/NL.IMRO.0327.170-0401.

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel belanghebbenden wie niet verweten kan worden dat de zienswijze niet tijdig is ingediend, kunnen gedurende de bovengenoemde termijn schriftelijk beroep indienen. Daarnaast kan iedereen beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht. Het beroep kan worden ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat minimaal de volgende onderdelen: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Let op! De Crisis- en Herstelwet is van toepassing op deze besluiten, hierdoor moeten de beroepsgronden in het beroepsschrift worden opgenomen; wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend, en kunnen de gronden na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Degene die beroep heeft ingesteld kan, binnen de beroepstermijn, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op vrijdag 18 november 2016, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven