M.e.r.-beoordelingsbesluit voor het realiseren van een maatwerkgeul in de Wielingen door Zeeland Seaports N.V., Rijkswaterstaat

BEKENDMAKING

De Minister van Infrastructuur en Milieu maakt als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 7 juni 2016 is een aanvraag voor een besluit op grond van de Waterwet en een aanvraag op grond van de Ontgrondingenwet ontvangen van Zeeland Seaports N.V. De aanvragen hebben betrekking op het realiseren van een maatwerkgeul in de Wielingen liggende in de monding van de Westerschelde, waarbij maximaal 600.000 m3 baggerspecie wordt ontgraven en in de Westerschelde wordt verspreid. De maatwerkgeul is nodig om de toegankelijkheid van de haven van Vlissingen-Oost te vergroten.

De procedure

Op grond van artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en onderdeel D 3.1 van de bijlage bij het Besluit milieueffectrapportage zijn het aanleggen, wijzigen of uitbreiden van een binnenvaarweg, in de gevallen dat de binnenvaarweg kan worden bevaren door schepen met een laadvermogen van 900 ton of meer of het baggerwerk een oppervlakte heeft van 25 hectare of meer, m.e.r.-beoordelingsplichtig. Om die reden heeft Zeeland Seaports de aanmeldnotitie m.e.r. Maatwerkgeul Wielingen, d.d. 20 september 2016, opgesteld.

Bij besluit van 7 oktober 2016 heeft de Minister van Infrastructuur en Milieu geoordeeld dat voor de activiteit het realiseren van een maatwerk­geul in de Wielingen liggende in de monding van de Westerschelde, waarbij maximaal 600.000 m3 baggerspecie wordt ontgraven en in de Westerschelde wordt verspreid, geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, aangezien er geen belangrijke gevolgen voor het milieu te verwachten zijn.

Inzage

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de bijbehorende notitie liggen van 11 oktober 2016 tot en met 22 november 2016 ter inzage bij:

  • Rijkswaterstaat Zee en Delta, Poelendaelesingel 18, 4335 JA Middelburg;

  • gemeente Vlissingen, Paul Krugerstraat 1, 4380 GV Vlissingen.

Op verzoek kan Rijkswaterstaat u de stukken per e-mail toezenden. Hiervoor kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling Vergunningverlening, via telefoonnummer 088 – 797 46 00.

Bezwaar

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij een belanghebbende door dit besluit, los van de voor te bereiden besluiten (Watervergunning en Ontgrondingenwetvergunning), rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen. In dat geval kan een bezwaarschrift worden ingediend bij de Minister van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat Zee en Delta, afdeling Werkenpakket, Postbus 556, 3000 AN Rotterdam.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat Zee en Delta, L.R. Minnaar

Naar boven