Vastgesteld bestemmingsplan ‘Westervoort Noord 2015’

Logo Westervoort

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 1 februari 2016 het bestemmingsplan Westervoort Noord 2015 heeft vastgesteld.

Inhoud

In het nieuwe bestemmingsplan Westervoort Noord 2015 zijn de geldende bestemmingsplannen ‘Westervoort Noord’, ‘Vrijstaande woning Hamersestraat 47c’, ‘Huize Hamerden’ en ‘Herinrichting Dorpstraat’ opgenomen. Ook zijn alle partiële herzieningen, wijzigingen en omgevingsvergunningen voor het afwijken van het bestemmingsplan meegenomen. Met het nieuwe plan gaat er dus voor het gehele plangebied één bestemmingsplan gelden.

In het bestemmingsplan wordt in grote lijnen uitgegaan van handhaving van de bestaande situatie. Voor het perceel Brouwerslaan 1A worden de gebruiksmogelijkheden verruimd.

Wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad, zowel naar aanleiding van zienswijzen als ambtshalve, wijzigingen aangebracht aan de regels, toelichting en verbeelding.

Deze wijzigingen zijn opgenomen in de zienswijzennota die hoort bij het raadsbesluit over het bestemmingsplan. De gemeenteraad heeft ook besloten om voor dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.

Procedure bestemmingsplan

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van 5 februari 2016 tot en met 17 maart 2016 ter inzage bij de publieksbalie (gemeentehuis Westervoort, Dorpsplein 1). De stukken kunnen alleen op afspraak worden ingezien. Een afspraak maken kan via www.westervoort.nl of telefonisch (026) 317 99 11. De stukken kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via www.westervoort.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

 

Binnen de periode van terinzagelegging is het instellen van beroep tegen het vaststellingsbesluit mogelijk voor:

  • diegenen die een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend en belanghebbende zijn;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbestemmingsplan;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

 

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar:

de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Ook kan tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Anders treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan één dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Aan de indiening van zowel het beroepschrift als een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden.

Naar boven