Weigering vaststelling bestemmingsplan Hotel ‘De Holland’ West-Terschelling, Terschelling

Logo Terschelling

Naar aanleiding van een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State diende de gemeenteraad een nieuw besluit te nemen over het voorgestelde bestemmingsplan Hotel ‘De Holland’ West-Terschelling.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Terschelling maken ingevolge artikel 3.8 juncto 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Hotel ‘De Holland’ West-Terschelling, in zijn vergadering van 27 september 2016 opnieuw niet heeft vastgesteld. Het ontwerp-bestemmingsplan Hotel ‘De Holland’ West-Terschelling code 089999 / 16-05-11 (NL.IMRO.0093.089999-ON01) betreft de bouw van een hotel op de percelen Molenstraat 5 en Willem Barentszkade 23 te West-Terschelling en heeft ter inzage gelegen van 29 juli 2011 tot en met 8 september 2011. Ook de aangepaste versie met code 089999 / 28-10-11 naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen is niet vastgesteld.

Informatie en procedure

Het besluit, het (ontwerp)bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen gedurende 6 weken, vanaf vrijdag 7 oktober 2016 tot en met donderdag 17 november 2016, ter inzage in de hal van het gemeentehuis, Burgemeester van Heusdenweg 10A te West-Terschelling. De stukken zijn digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website http://www.terschelling.nl/ onder gemeente, menu, actueel, bekendmakingen, regels en beleid. Het betreffende ontwerp-bestemmingsplan met code 089999 / 16-05-11 kunt u ook raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/.

Belanghebbenden kunnen gedurende 6 weken vanaf de bekendmaking tegen het besluit het bestemmingsplan niet vast te stellen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In de brief vermeldt u uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent en waarom u het niet eens bent met dat besluit. U stuurt een kopie van het besluit mee. U ondertekent de brief en stuurt deze naar het postadres van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019,

2500 EA Den Haag. U kunt ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit van de gemeenteraad van Terschelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven