Vastgesteld bestemmingsplan N34 verdubbeling

Logo Coevorden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 september 2016 het bestemmingsplan N34-verdubbeling heeft vastgesteld.

Het plan

Als beheerder van de N34 is door de Provincie Drenthe het initiatief genomen om te komen tot een verdubbeling van een deel van deze weg. Het gaat om het deel van de kruising met de N381 in de gemeente Emmen tot aan de afslag Coevorden-noord (kruising N382) in de gemeente Coevorden.

Een groot gedeelte van de autoweg N34 betreft nu nog een rijbaan met 2 rijstroken. Met de ‘verdubbeling’ wordt een autoweg beoogd van 2 rijbanen met elk 2 rijstroken, een vormgeving die overeenkomstig de bestaande situatie van de N34 tussen klaverblad Holsloot (A37/N34) en de kruising met de N391 (Emmen-west).

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de verdubbeling vanaf de N34 vanaf de aansluiting Coevorden-noord tot aan het knooppunt Holsloot.

MER is niet noodzakelijk

Omdat de wijziging of uitbreiding van een autoweg is opgenomen in onderdeel D (categorie 1.1) van het Besluit milieueffectrapportage, dient te worden bepaald of er ten gevolge van de voorgenomen activiteit sprake kan zijn van belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu. Als belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu niet aan de orde zijn, is milieueffectrapportage niet nodig en hoeft er geen MER (milieueffectrapport, het document) te worden opgesteld.

Volgens artikel 7.16 Wet milieubeheer deelt de initiatiefnemer het milieubeoordelingsplichtige voornemen mee aan het bevoegd gezag. Dat betreft hier, zoals genoemd, categorie D1.1 van het Besluit milieueffectrapportage. Op grond hiervan neemt het bevoegd gezag uiterlijk zes weken na ontvangst een beslissing omtrent de vraag of er bij de voorbereiding van het betrokken besluit voor de activiteit, vanwege de belangrijke nadelige gevolgen die zij voor het milieu kan hebben, een milieueffectrapport moet worden gemaakt (artikel 7.17 Wet milieubeheer).

Ten behoeve van het onderhavige bestemmingsplan is een m.e.r.-beoordelingsrapport opgesteld.

Op grond van het ontbreken van belangrijke nadelige effecten voor het milieu hebben burgemeester en wethouders besloten dat het doorlopen van een volledige m.e.r.-procedure en daarmee het opstellen van een MER niet nodig is.

Hogere grenswaarden

Omdat voor een drietal woningen binnen de invloedssfeer van de te reconstrueren N34 niet kan worden voldaan aan de voorkeursgrenswaarden uit de Wet geluidhinder is door Gedeputeerde Staten van Drenthe besloten om een procedure hogere waarden te starten voor deze drie woningen.

Op 6 september 2016 hebben Gedeputeerde Staten besloten een hogere grenswaarde toe te staan voor de betreffende woningen.

Voor verdere informatie wordt verwezen naar de betreffende bekendmaking van Gedeputeerde Staten.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit, de ‘Nota Zienswijzen ontwerp bestemmingsplan N34-verdubbeling” kunnen worden ingezien van 7 oktober 2016 tot en met 17 november 2016 tijdens de openingsuren van het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden.

Na telefonische afspraak is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. De IMRO code is: NL.IMRO.0109.100BP00024-0003.

 

Beroep

Een belanghebbende:

  • die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij in een eerder stadium geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • die het niet eens is met de bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen;

  • die het niet eens is met het aanwijzingsbesluit van de provincie

kan van 7 oktober 2016 tot en met 17 november 2016 beroep instellen tegen de bovengenoemde besluiten bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn.

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Dit betekent dat het genomen besluit mag worden uitgevoerd zolang niet een nieuw besluit is genomen, of door de Raad van State anders is beslist. Uitvoering van een besluit kan echter nadelig voor u zijn. Daarom kunt u, zolang er nog geen definitieve uitspraak over uw beroep is, bij afzonderlijke brief een voorlopige voorziening vragen aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Het is overigens verstandig om, voordat u beroep indient, informatie te vragen bij de gemeente. Daar kan men u precies vertellen hoe het betreffende besluit tot stand is gekomen. U kunt hiervoor terecht bij het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden. Daar kunt u tevens informatie krijgen over het indienen van een beroepschrift en een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening.

 

Coevorden, 6 oktober 2016.

Het college van B&W voornoemd,

B.J. Bouwmeester,

burgemeester

B.Romani

Loco-secretaris

Naar boven