Bestemmingsplan Rijkstraatweg 301 gemeente Hellevoetsluis

Logo Hellevoetsluis

Het college van burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis maakt bekend dat, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad van Hellevoetsluis in de openbare vergadering van 22 september 2016 het bestemmingsplan Rijksstraatweg 301 gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het gebied waar het nieuwe bestemmingsplan op van toepassing is, wordt (globaal) begrensd door het perceel Rijksstraatweg 301 te Hellevoetsluis.

Raadsbesluit

Bij zijn vaststellingsbesluit van 22 september 2016 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp van dat plan gewijzigd vastgesteld. De plankaart is enigszins gewijzigd voor wat betreft de groenstrook en de bestemming verkeer. Voorts een paar kleine aanpassingen in de regels en is de zienswijze paragraaf toegevoegd.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied waarin de eigenaar voornemens is zijn terrein zodanig in te richten om geluidsoverlast als gevolg van het vrachtwagenparkeerterrein voor de woningen gelegen aan de Rijksstraatweg te beperken. Daartoe wordt direct achter de woningen een groenstrook voorzien (ten behoeve van een visuele afscheiding) en wordt ter compensatie van de bedrijfsgronden die hier verdwijnen aan de noordoostzijde van het perceel de verharding verder uitgebreid. De bedrijfsactiviteiten vinden daardoor op een grotere afstand van de woningen plaats. Het terrein wordt aan de oostzijde van het bedrijfsgebouw ’s avonds en ’s nachts (tussen 19:00 en 07:00 uur) afgesloten door middel van een fysieke afscheiding.

Inzien bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ligt ter inzage van vrijdag 7 oktober 2016 tot en met vrijdag 18 november 2016.

Het bestemmingsplan ‘Rijksstraatweg 301’ ligt vanaf 7 oktober 2016 tot en met 18 november 2016 voor een ieder ter inzage bij het klantcontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl.

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van vrijdag 7 oktober 2016 tot en met vrijdag 18 november 2016.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Daarnaast kan iedereen beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad in het plan bij de vaststelling heeft aangebracht.

Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op telefoonnummer (070) 4264426.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met de afdeling Beheer, Vergunningen en Handhaving bereikbaar via telefoonnummer 14 0181.

Naar boven