Regeling van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 6 oktober 2016, nr. IENM/BSK-2016/213825, tot wijziging van de Subsidieregeling innovaties duurzame binnenvaart in verband met een aanpassing van het subsidieplafond

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 8, eerste lid, van het Kaderbesluit subsidies I en M;

BESLUIT:

ARTIKEL I

In artikel 4, onderdeel a, van de Subsidieregeling innovaties duurzame binnenvaart wordt ‘€ 200.000,–’ vervangen door: € 537.000,–.

ARTIKEL II

De in deze regeling vastgestelde verhoging van het in artikel I bedoelde plafond is van toepassing op subsidieaanvragen die voor 1 juni 2016 op grond van artikel 7 van de Subsidieregeling innovaties duurzame binnenvaart zijn ingediend.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen

TOELICHTING

Met deze wijziging van de subsidieregeling wordt het subsidieplafond voor 2016 met € 337.000,– verhoogd. Door middel van deze ophoging kunnen dit jaar nog vijf extra projecten worden gesubsidieerd, die aanvankelijk niet konden worden uitgevoerd wegens het bereiken van het subsidieplafond. De projecten die alsnog een subsidie kunnen krijgen door middel van ophoging van het subsidieplafond zijn in juni 2016 al goedgekeurd door de Innovatieraad Binnenvaart van de IDB (ingesteld door het EICB). Deze zijn aangehouden met het oog op mogelijke ophoging van het subsidieplafond.

De wijzigingsregeling treedt met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant in werking. Hierbij wordt afgeweken van de vaste verandermomenten en minimale invoeringstermijn van twee maanden. De reden is dat niet kan worden gewacht tot het vaste verandermoment omdat met de directe inwerkingtreding nieuwe subsidieaanvragen kunnen worden gehonoreerd en de projecten nog dit jaar kunnen worden gestart. De afwijking is dan ook ten gunste van de doelgroep en daarmee gebaseerd op de eerste uitzonderingsgrond, genoemd in de brief van 11 december 2009 van de Minister van Justitie aan de Tweede Kamer (Kamerstukken II 2009/10, 29 515, nr. 309).

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen

Naar boven