Vaststelling Reparatiebesluit bestemmingsplan 1e herziening schoorl-kernen en buurtschappen

Logo Bergen (NH)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (NH) maken bekend dat de raad van Bergen in de openbare raadsvergadering van 29 september 2016 het ‘reparatiebesluit bestemmingsplan 1e herziening Schoorl-Kernen en Buurtschappen’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Schoorl‐Kernen en Buurtschappen’ is op 23 juni 2009 door de gemeenteraad vastgesteld en vervolgens op 17 augustus 2011 door de de Raad van State voor een aantal locaties vernietigd. Vervolgens is de 1e herziening van het bestemmingsplan op 25 juni 2015 vastgesteld. Met de 1e herziening was beoogd de door de Raad van State vernietigde onderdelen van het plan te repareren.

Bestuurlijke lus

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 18 mei 2016 een tussenuitspraak gedaan met nummer 201506182/1/R1. Zij heeft via deze tussenuitspraak de zogenaamde ‘bestuurlijke lus’ toegepast. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om het besluit van 25 juni 2015 te herstellen, met in achtneming van de overwegingen in de tussenuitspraak, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden. Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hoeft niet te worden toegepast, zodat het gewijzigde reparatiebesluit niet in ontwerp ter inzage hoeft te worden gelegd.

Het reparatiebesluit voorziet in een uitsterfregeling voor de permanente bewoning van de recreatiewoning op het perceel Houtendijk 10za in Schoorl. Voor het perceel Heereweg 202 in Schoorl wordt de oppervlakte van zowel de veeschuur van 384 m² als het staartstuk van de stolp van 123 m² opgenomen. Hiertoe wordt de regeling zodanig aangepast dat ter plaatse van de aanduiding (C) 507 m² aan erfbebouwing is toegestaan. Daarnaast wordt het gebruik van gronden ook buiten de gebouwen voor het hobbymatig fokken en stallen van paarden expliciet geregeld door in de bestemmingsomschrijving te voorzien in het hobbymatig uitoefenen van een agrarische activiteit door hobbyboeren.

Met dit reparatiebesluit beoogt de gemeenteraad de vernietigde onderdelen van het plan te repareren. Door een reparatiebesluit voor de verschillende locaties vast te stellen, voldoet de gemeenteraad bovendien aan de opdracht van uit de rechterlijke uitspraak om voor een aantal locaties het besluit te herstellen.

Bij de vaststelling van het plan zijn wijzigingen aangebracht. Een totaal overzicht van de wijzigingen is opgenomen in een oplegnotitie. Deze documenten worden bij het plan ter visie gelegd.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde reparatiebesluit met de bijlagen ligt vanaf donderdag 13 oktober 2016 gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kan ook digitaal worden ingezien via  www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.bergen-nh.nl.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden tegen de aangebrachte wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. De werking wordt opgeschort indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek tot voorlopige voorziening is gedaan en op dat verzoek positief is beslist.

Bergen (NH), 12 oktober 2016

Burgemeester en wethouders van Bergen (NH)

 

Naar boven