Gemeente Midden-Delfland – Wijziging bestemmingsplan

Logo Midden-Delfland

Burgemeester en wethouders van Midden-Delfland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 september 2016 het bestemmingsplan “Harnaschpolder-Noord 2014” gewijzigd heeft vastgesteld ten opzichte van het op 26 mei 2015 vastgestelde bestemmingsplan.

Dit besluit tot gewijzigde vaststelling betreft het herzien van enkele planregels ten gevolge van de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State van 24 augustus 2016 (nr. 201506151/1/R4) op het beroep tegen het eerdere vaststellingsbesluit van 26 mei 2015 (bestuurlijke lus).

Omschrijving plangebied

Het plangebied is gelegen in het uiterste noorden van de gemeente Midden-Delfland aan

weerszijden van de snelweg A4. Het plangebied wordt begrensd door:

  • in het noorden: de Zweth/Dulder, A4 en Noordhoornsche Watering;

  • in het oosten: de Noordhoornsche Watering en de lintbebouwing langs de Dijkshoornseweg;

  • in het zuiden: (de woonpercelen aan de) Woudselaan en de Harnaschdreef;

  • in het westen: de Lots- of Harnaschwatering en de A4.

Omschrijving plan, bestuurlijke lus

Het op 26 mei 2015 vastgestelde bestemmingsplan Harnaschpolder-Noord 2014 is in de basis conserverend. Wel zijn enkele wijzigingen voor een aantal locaties in het plangebied opgenomen.

De Afdelingbestuursrechtspraak van de Raad van State heeft enkele gebreken geconstateerd in het op 26 mei 2015 vastgestelde bestemmingsplan en heeft via bovengenoemde tussenuitspraak de zogeheten “bestuurlijke lus” toegepast. Hierbij heeft de Afdeling de gemeenteraad opgedragen om de gebreken te herstellen, met inachtneming van de overwegingen in de tussenuitspraak, zonder dat daarbij toepassing hoeft te worden gegeven aan afdeling 3:4 van de Awb.

Wijzigingen ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan

De regels zijn als volgt gewijzigd:

  • a.

    artikel 5, lid 5.1 onder f is na de dubbele punt toegevoegd “uitsluitend”. Hiermee wordt bevestigd dat alleen ter plaatse van de aanduiding “specifieke vorm van detailhandel – 1” een bouwmarkt is toegestaan;

  • b.

    artikel 7, lid 7.1 onder c zijn bedrijven uit ten hoogste categorie 2 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten toegestaan. Hieraan is toegevoegd met uitzondering van “bouwmarkten, tuincentra en hypermarkten”.

  • c.

    Aan artikel 10 lid 10.5.1 is in de inleiding een bedrijf behorende tot ten hoogste categorie 2 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten toegevoegd “met uitzondering van “bouwmarkten, tuincentra en hypermarkten”.

  • d.

    artikel 18 lid 18.1 onder a is opgenomen dat binnen de bestemming “Bedrijven – Uit te werken bedrijven” bedrijven zijn toegestaan. Hieraan is toegevoegd dat bedrijven zijn toegestaan met uitzondering van kantoren en detailhandel.

.

Terinzagelegging

Het opnieuw vastgestelde bestemmingsplan Harnaschpolder-Noord 2014 (met het planidentificatienummer NL.IMRO.1842.bp14HP01-va02) met bijbehorende stukken ligt met ingang van 7 oktober 2016 gedurende 6 weken, tijdens kantooruren voor eenieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, ingang Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden.

Genoemde documenten zijn tijdens de termijn van ter inzage ligging digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u voor “bestemmingsplannen” onder de kop “Een plan BEKIJKEN”, waarna u de mogelijkheid heeft het vastgestelde bestemmingsplannen op te roepen op het scherm. Dit kan bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of in te zoomen op de kaart. De documenten zijn als PDF ook te raadplegen op www.middendelfland.nl > Actueel > Stukken ter inzage.

Beroep

Belanghebbenden kunnen met ingang van 7 oktober 2016 gedurende zes weken tegen de aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Midden-Delfland, 6 oktober 2016

Naar boven