Ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan Hélène Swarthlaan

Logo Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Hélène Swarthlaan met identificatiecode NL.IMRO.0451.BPHeleneSlaan-OW01 met ingang van 7 oktober 2016 zes weken ter inzage ligt.

Toelichting

In 2011 heeft de raad het bestemmingsplan Hélène Swarthlaan vastgesteld. Hierbij is besloten om voor het perceel aan de Hélène Swarthlaan, waar in het verleden een schoolgebouw stond, de bestemming te wijzigen naar wonen en de realisatie van 11 woningen mogelijk te maken. Door de verandering in de vraag vanuit de markt is het woningbouwprogramma aangepast. Het nieuwe bouwplan, dat uitgaat van 20 woningen, voorziet in een drietal rijen met aaneen gebouwde woningen en een twee-onder-één-kap woning. De woningen sluiten aan bij de omgeving en bestaan uit twee bouwlagen met een kap. Aangezien de gewijzigde plannen niet binnen de kaders van het geldende bestemmingsplan passen, moet dit worden aangepast. Hierbij geldt dat bestemmingsplan flexibel is opgesteld zodat het nog vrijheid geeft in de grootte van de bouwblokken en de woningtypologie.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Hélène Swarthlaan ligt van vrijdag 7 oktober 2016 tot en met donderdag 17 november 2016 ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt gedurende de openingstijden ter inzage in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 Uithoorn. De openingstijden staan aangegeven op de website van de gemeente.

Indienen zienswijze 

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Uithoorn, 5 oktober 2016

Naar boven