Verlenen omgevingvergunning en besluit hogere grenswaarden woongebouw(blok 19) nabij Eekholt 4, Diemen

Logo Diemen

Het college van burgemeester en wethouders van Diemen heeft met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning verleend voor bouwen en om af te wijken van het bestemmingsplan “Bergwijkpark 2015” voor het realiseren van een woongebouw nabij Eekholt 4 te Diemen. De vergunning omvat het realiseren van een woongebouw, met woningen en inpandige parkeergarage, en het realiseren van parkeren op een aangrenzend terrein als onderdeel (blok 19) van het project Holland Park.

 

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 27 september 2016 op grond van artikel 83 Wet geluidhinder hogere grenswaarden vastgesteld voor deze omgevingsvergunning, in combinatie met de omgevingsvergunning voor blok 18. Het besluit voorziet in het verlenen van hogere waarden voor een deel van de woningen.

 

De raad van de gemeente Diemen heeft op 20 februari 2014 besloten om voor het project Bergwijkpark de gemeentelijke coördinatieregeling op grond van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) van toepassing te verklaren. Door het toepassen van de coördinatieregeling is het ontwerpbesluit op de aanvraag om een omgevingsvergunning voor afwijken van de regels van het bestemmingsplan en de bouw van het woongebouw, in combinatie met het ontwerpbesluit hogere waarden, gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt.

 

De besluiten en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 7 oktober tot en met 17 november 2016 ter inzage in het gemeentehuis. De omgevingsvergunning ligt ter inzage bij het loket van Team Vergunningen. Het besluit hogere grenswaarden ligt ter inzage bij de balie. Daarnaast is de omgevingsvergunning tevens digitaal te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende planidn NL.IMRO.0384.OVbergwkblok19-VG01.

 

Met ingang van 8 oktober tot en met 18 november 2016 kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders van Diemen naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest tot het indienen van een zienswijze tegen het ontwerpbesluit;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen een wijziging van het besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit.

     

Het project valt volgens Bijlage 1 van de Crisis- en Herstelwet onder de regels van deze wet. Op de besluiten tot verlening van de omgevingsvergunning is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing. In verband hiermee dienen beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen. Deze kunnen niet meer worden aangevuld na afloop van de beroepstermijn.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Naar boven