Voorbereidingsbesluit percelen Dorpsstraat 16-16a Dirkshorn, Dorpen 13/Roggeveenstraat 1A Schagen, Abbestederweg 6 Callantsoog, gemeente Schagen

Logo Schagen

Burgemeester en wethouders van Schagen maken op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 20 september 2016 heeft besloten dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de percelen Dorpsstraat 16-16a Dirkshorn, Dorpen 13/Roggeveenstraat 1A Schagen en Abbestederweg 6 Callantsoog.

Doel voorbereidingsbesluit

Voor de genoemde percelen is een bestemmingsplan in voorbereiding waarbij het bouwrecht voor woningbouw zal gaan vervallen. Met het voorbereidingsbesluit wordt voorkomen dat nieuwe vergunningen voor woningen moeten worden verleend en de bouwrechten van deze locaties blijven meetellen voor de bestaande harde plancapaciteit aan woningbouwlocaties en daarmee andere, meer kansrijke initiatieven mogelijk frustreren.

Ter inzage

Het besluit ligt met ingang van 5 oktober 2016 gedurende zes weken ter inzage bij het klantcontactcentrum Oostwal 2 in Tuitjenhorn.

Het besluit is digitaal in te zien via www.overheid.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NLIMRO.0441.VBHERBWB1eT-VA01.

De bronbestanden zijn beschikbaar via: http://schagen.gemeentedocumenten.nl/Bestemmingsplannen//NL.IMRO.0441.VBHERBWB1eT-VA01.

Inwerkingtreding

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 5 oktober 2016 en is niet vatbaar voor bezwaar- en beroep.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Afdeling Ruimte van de gemeente Schagen, tel. 0224-210210.

Schagen, 5 oktober 2016.

Naar boven