Bestemmingsplan “Derde Merwedehaven” gewijzigd vastgesteld

Logo Dordrecht

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het door de gemeenteraad op 27 september 2016 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Derde Merwedehaven” (NL.IMRO.0505.BP189Derdemerwehvn-3002) met bijbehorende stukken met ingang van 8 oktober 2016 gedurende zes weken ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht.

Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen. Het bestemmingsplan kan ook worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het bovenvermelde planidentificatienummer.

 

Het plangebied beslaat de haven met het daarin gelegen staalstraalbedrijf, de bestaande bedrijvigheid ten noorden van de haven, een 380 kV schakelstation ten westen ervan, een nieuw bedrijventerrein van 4 ha aan de zuidzijde van de haven en de gesloten stortplaats, die binnen de planperiode wordt voorzien van een bovenafdichting en als recreatiegebied zal worden ingericht. Het plangebied wordt begrensd door de Vogelaarsweg en de Beneden-Merwede, het recreatiegebied Hollandse Biesbosch en de Baanhoekweg.

 

De gemeenteraad heeft het eerder genomen besluit ter vaststelling van het bestemmingsplan "Derde Merwedehaven" d.d. 16 juni 2015, kenmerk 1406988, hersteld naar aanleiding van de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 18 mei 2016, nummer 201506107/1/R4.

 

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan als volgt gewijzigd vastgesteld:

Regels:

  • 1.

    toevoegen van een nieuw lid in artikel 3 Bedrijf, luidend als volgt:

"3.5.8 Verplichtingen

Ter handhaving van de in artikel 3.5.7 gestelde norm gelden de volgende verplichtingen voor een bedrijf:

a. het bijhouden van een administratie van het jaarlijkse aantal vrachtwagentransporten; b. het bij het bedrijf bewaren van deze gegevens voor een periode van minimaal twee jaar, en c. dat deze gegevens op eerste aanvraag van een daartoe bevoegde ambtenaar ter inzage worden gegeven."

2. schrappen van artikel 3.8 Wijzigingsbevoegdheid;

3. vervangen van artikel 20.4 Voorwaarden door de volgende regels:

"Een omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 20.3 wordt uitsluitend verleend:

a. indien de betreffende bedrijfsactiviteit voor de aspecten geur, stof en veiligheid naar aard en invloed op de omgeving kan worden gelijkgesteld met bedrijfsactiviteiten die ter plaatse krachtens de regels van dit bestemmingsplan zijn toegestaan;

b. indien de betreffende bedrijfsactiviteit voor het aspect geluid past in de geluidruimte die krachtens de regels van dit bestemmingsplan is toegestaan;

c. nadat advies is ingewonnen van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid."

 

Uitsluitend tegen deze wijzigingen kan een belanghebbende tot en met 18 november 2016 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag).

Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 19 november 2016. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Dordrecht, 7 oktober 2016

Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Naar boven