Van rechtswege vervallen aanwijzing voorkeursrecht gemeenten, Hoorn

Logo Hoorn

Burgemeester en wethouders maken, op grond van artikel 9, lid 5 Wet voorkeursrecht gemeenten, bekend dat de aanwijzing in kader van deze wet voor de gronden gelegen in het plangebied Bangert en Oosterpolder per 3 oktober 2016 van rechtswege is vervallen. Het vervallen van deze aanwijzing wordt verwerkt in het WKPB-registratiesysteem.

Vanaf 13 maart 1997 zijn door het college respectievelijk de raad diverse besluiten genomen over het voorkeursrecht voor gronden gelegen in de Bangert en Oosterpolder. Daarbij zijn gronden, benodigd voor de realisatie van de Bangert en Oosterpolder, aangewezen als percelen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. Dit houdt in dat de gemeente een eerste recht van koop heeft.

Deze aanwijzing is van rechtswege vervallen omdat het per 3 oktober 2016 10 jaar geleden is dat het bestemmingsplan Bangert en Oosterpolder, herziening ex art. 30 WRO in werking is getreden.

De mededeling en de bijhorende stukken liggen vanaf met ingang van dinsdag 11 oktober tot en met 21 november 2016 voor iedereen ter inzage in het stadhuis.

Naar boven