Bekendmaking Besluit hogere waarden HOV in ’t Gooi

Logo Hilversum

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken bekend dat zij in het kader van HOV in ’t Gooi hogere waarden hebben vastgesteld voor 35 woningen aan de Anthony Fokkerweg en de Minckelersstraat en voor 6 bouwvlakken binnen het plangebied van bestemmingsplan Woonwijk Anna’s Hoeve voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting.

Provinciaal Inpassingsplan HOV in ‘t Gooi

De gemeente Hilversum werkt samen met de provincie Noord-Holland en een aantal andere gemeenten in het Gooi aan de realisatie van een Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding (HOV) Huizen en Hilversum. Op een deel van het traject worden vrije busbanen aangelegd en bestaande wegdelen gereconstrueerd. Daarnaast wordt (als onderdeel van het HOV-project) de Weg over Anna’s Hoeve verlegd. Deze wordt gedeeltelijk parallel aan het bestaande spoor en de nieuwe busbaan gelegd. Dit deelproject is genaamd de Verlegde Weg over Anna’s Hoeve.

Deze ontwikkeling past niet geheel binnen de regels van de geldende bestemmingsplannen en daarom is er een Provinciaal Inpassingsplan (PIP) HOV in ’t Gooi opgesteld. Het PIP is op 3 oktober 2016 vastgesteld door Provinciale Staten van Noord-Holland. Het PIP ligt gelijktijdig met het voorliggende Besluit hogere waarden HOV in ’t Gooi voor een periode van zes weken ter inzage.

Besluit hogere grenswaarde

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat als gevolg van de Verlegde Weg over Anna’s Hoeve de geluidsbelasting op de gevel van een aantal woningen ten gevolge van verkeer hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB.

Naar aanleiding van een aantal ingediende zienswijzen op het ontwerp provinciaal inpassingsplan en op het ontwerpbesluit hogere waarden HOV in ’t Gooi zijn verschillende zaken in het plan voor HOV in ’t Gooi en de verlegde Weg over Anna’s Hoeve aangepast. Als gevolg hiervan is voor minder adressen een hogere waarde Wet geluidhinder nodig en gaat voor een aanzienlijk aantal woningen de geluidsbelasting omlaag. Voor 35 woningen aan de Anthony Fokkerweg en de Minckelersstraat en voor 6 bouwvlakken is een hogere waarde worden vastgesteld. Bij het ontwerpbesluit hogere waarden waren dit nog 88 woningen en 7 bouwvlakken.

In het onderstaande overzicht is weergegeven voor welke 35 woningen en 6 bouwvlakken een hogere waarde wordt vastgesteld.

  • 1)

    Met uitzondering van Anthony Fokkerweg 106, 116, 118 en 120

  • 2)

    Adressen zijn nog niet bekend, het betreft de bouwvlakken 17, 18, 19, 20, 22 en 23

Inzien

Het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder en het akoestisch onderzoek liggen met ingang van vrijdag 7 oktober 2016 tot en met donderdag 17 november 2016 voor een ieder ter inzage bij de Burgerleeskamer in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Tegen betaling kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. De stukken kunnen daarnaast ook digitaal worden ingezien en geraadpleegd op de digitale burgerleeskamer via de website van de gemeente Hilversum (www.hilversum.nl, klik op ‘Actueel’).

Gelijktijdig met het besluit hogere grenswaarde ligt het vastgestelde PIP HOV in ’t Gooi ter inzage. Daarnaast ligt ook het door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland genomen besluit hogere waarden ter inzage. Zie hiervoor de gelijktijdig gepubliceerde kennisgevingsadvertenties.

Beroep vaststelling hogere waarden

Het ontwerpbesluit hogere waarden heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tegen dit ontwerpbesluit zijn 54 ontvankelijke zienswijzen ingediend. Tegen de vaststelling van de hogere waarden Wet geluidhinder kan gedurende de termijn van ter inzage legging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • een belanghebbende die een ontvankelijke zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarden heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarden bij het college naar voren te brengen;

  • een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die het college bij de vaststelling van het besluit hogere waarden heeft aangebracht.

Indienen beroep

Het beroepschrift moet binnen de genoemde termijn van terinzagelegging gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit vaststelling hogere waarden HOV in ’t Gooi treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Informatie

Voor het inwinnen van informatie over het Besluit hogere waarden HOV in ’t Gooi kunt u contact opnemen met de heer F.G. van Kooten van de Afdeling Beleidsontwikkeling, telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag via 035 – 629 2364.

Hilversum, 6 oktober 2016

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum

Naar boven