Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuwland 2016’ en ontwerpbesluit hogere waarden ‘Parkentree’

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 6 oktober 2016 tot en met 18 november 2016 het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuwland 2016’ en het ontwerpbesluit hogere waarden  ‘Parkentree’ voor een ieder ter inzage liggen.

Aanleiding

De Wet ruimtelijke ordening bepaalt dat de gemeente verplicht is om het bestemmingsplan eens in de tien jaar te herzien. Gezien het feit dat voor het grootste gedeelte van het plangebied de tien jaar termijn in zicht is, wordt dit nieuwe bestemmingsplan in procedure gebracht. Uitgangspunt bij het bestemmingsplan is hoofdzakelijk het consolideren van de bestaande situatie. De afronding van het project ‘Over het water’ aan de Parkweg (Parkentree) en een ontwikkeling aan de oostzijde van het Wibautplein zijn hier uitzonderingen op.

Plangebied

Het plangebied wordt globaal begrensd door de spoorlijn Schiedam-Vlaardingen aan de noordzijde, de Schie aan de oostzijde, de straten Vlaardingerdijk en Noordvestsingel aan de zuidzijde en de Poldervaart aan de westzijde.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden ‘Parkentree’ liggen vanaf 6 oktober 2016 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. Het ontwerp-bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente Schiedam (http://schiedam.nl/Def/Schiedam/Gemeente/Ruimtelijke-plannen.html).

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarden kenbaar maken bij de Gemeenteraad, t.a.v. Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over het ontwerpbestemmingsplan en de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14 010 contact opnemen de heer M.J. Kap, juridisch beleidsadviseur van het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid. U kunt ook een e-mail zenden naar m.kap@schiedam.nl 

 

Naar boven