Vastgesteld bestemmingsplan “Buitengebied West”

Logo Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken op grond van artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 14 oktober 2015 het bestemmingsplan “Buitengebied West”, gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het bestemmingsplan “Buitengebied West” heeft betrekking op het westelijk deel van het buitengebied van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en wordt globaal begrensd door:

  • de delen van de gemeentegrens met de gemeenten Alphen aan den Rijn en Waddinxveen;

  • het tracé van de spoorlijn Leiden – Utrecht;

  • het tracé van Rijksweg A12;

  • de plangrens van het sierteeltconcentratiegebied Randenburg.

Aanleiding

De bestemmingsplannen die voor het bovengenoemde gebied gelden, zijn verouderd. Dit betekent dat deze bestemmingsplannen geactualiseerd moeten worden. Het bestemmingsplan “Buitengebied West” voorziet in een actuele planologische-juridische regeling voor het plangebied. Het bestemmingsplan heeft voor het overgrote deel een conserverend karakter. Als uitzondering daarop maakt het bestemmingsplan de bouw van een nieuwe woning mogelijk aan de Oud-Bodegraafseweg 87 te Bodegraven.

Wijzigingen

De gemeenteraad heeft bij vaststelling diverse wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht. Aanleiding voor een deel van deze aanpassingen zijn de naar voren gebrachte zienswijze. Daarnaast heeft de gemeenteraad ambtshalve een aantal aanpassingen doorgevoerd. De aanpassingen betreft ondermeer:

  • het laten vervallen van de wijzigingsbevoegdheid waarmee agrarische bouwvlakken kunnen worden vergroot.

  • het aanpassen van de regeling voor diverse locaties door wijzingen in de verbeelding en/of regels;

  • het doorvoeren van technische en redactionele aanpassingen in de regels.

  • het aanpassen van de toelichting naar aanleiding van de aanpassingen in de verbeelding en regels.

Een compleet overzicht van alle aanpassingen is opgenomen in de Nota zienswijzen en ambtshalve aanpassingen, die ter inzage ligt.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan is vanaf donderdag 4 februari tot en met woensdag 16 maart 2016 in te zien. U kunt het plan vinden via:

  • www.ruimtelijkeplannen.nl via het ID nummer: NL.IMRO.1901.BuitengebiedWest-BP80

  • digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/overzicht-ruimtelijke-plannen

  • op papier en digitaal tijdens openingsuren van het Klantcontactcentrum aan de Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts).

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl/

Beroepstermijn

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende zes weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel vrijdag 5 februari 2016.

Het beroep moet worden ingesteld bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerp bestemmingsplan;

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn ofwel op 18 maart 2016. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe moet binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven